Nintendo Switch: The Last Campfire - Oktoberdots

Nintendo Switch: The Last Campfire

De afgelopen weken heb ik me ontzettend vermaakt met een (voor mij) nieuwe indie game voor de Nintendo Switch: The Last Campfire. Je speelt een “ember” op weg naar het hiernamaals, maar onderweg gaat er iets mis. Een ontzettend lief, maar droevig spelletje met prachtige graphics.


The Last Campfire

Ontdek een doel
The Last Campfire is een avontuur, een verhaal over een verloren ember die vastzit op een raadselachtige plek, op zoek naar betekenis en een weg naar huis.

Op reis
Reis dieper het land in voorbij het donkere bos en overwin de tegenslagen die voor je liggen.

Ontdek een wereld
Ontdek prachtige wildernis vol verloren embers, vreemde wezens en mysterieuze ruïnes.

Steek het laatste kampvuur aan
Vind hoop en draag die met je mee op je reis om The Last Campfire aan te steken.Mijn review

Om maar meteen met het “slechte” nieuws te beginnen, de voice over van deze game vond ik echt behoorlijk irritant. Ik weet niet waarom er voor iemand met zo’n accent gekozen is aangezien het bedrijf dat The Last Campfire heeft uitgebracht gewoon Engels is. Maar voor mij was het echt een stoorzender in het verder zo mooie spel.

Een geluk bij een ongeluk is wel dat er niet zo veel muziek in het spel zit. Je kunt dus met gemak het geluid uitzetten en zelf een muziekje draaien op de achtergrond. Dat is ook wat ik gedaan heb en het spel was net zo leuk!Zoals ik al zei zijn de graphics van dit spel echt heel sprookjesachtig. Ik vond de embers heel mooi ontworpen met hun verschillende outfits. En de manier waarop het hoofdkarakter de verloren embers aanraakt om ze te helpen is super schattig.

De puzzels zijn niet super moeilijk, maar zeker leuk genoeg om een paar uur mee bezig te zijn. En de verschillende werelden waar je doorheen moet zijn onwijs gaaf en divers. Je moet af en toe vooral niet te moeilijk denken. Weet je even niet hoe je verder moet? Ga dan terug naar het kampvuur en vraag aan de beschermgeest wat je moet doen. Deze wijst je graag de juiste kant op.


Dit spel is regelmatig in de aanbieding in de Nintendo E-shop, ik zou je dan ook zeker adviseren om te wachten tot het een keertje afgeprijsd is. Het is een prachtig spel voor iedereen die van puzzel- en adventure games houdt, maar de gameplay is vrij kort (zo’n 5 uur), dus dan wil je niet de hoofdprijs betalen.

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Nintendo Switch: The Last Campfire
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.