Nintendo Switch: Pinstripe - Oktoberdots

Nintendo Switch: Pinstripe

Het is al weer even geleden dat ik een game review heb gepost. Voornamelijk omdat ik de laatste maanden druk ben geweest met van alles en nog wat, maar niet met gamen. Toch heb ik nu weer echt een pareltje gevonden. De Nintendo Switch game “Pinstripe” heb ik met zo veel plezier gespeeld dat ik hem wel met jullie MOET delen!


Zoals de meeste games die ik post is ook dit weer een echte indie game. Pinstripe is gemaakt door een onafhankelijke game designer, niet door een groot bedrijf maar helemaal door één persoon: Thomas Brush van Atmos Games! Hoe tof is dat? En niet alleen de game is ontworpen en geproduceerd door hem, ook de muziek is speciaal voor deze game gecomponeerd door Thomas. Ik was al onder de indruk van Pinstripe, maar nu ik dit weet ben ik echt helemaal fan!

En voor je denkt “oh ik heb geen Nintendo Switch”, don’t worry! Pinstripe kun je spelen op je Windows macOS of Linux computer, Xbox One, PlayStation 4 én Nintendo Switch. Grote kans dus dat je ‘m echt wel ergens kunt spelen als je dat graag wilt.


Pinstripe

In Pinstripe beleef je een emotioneel geladen avontuur in de hel. Je speelt als Teddy, een ex-priester die door het ijzige hiernamaals reist, op zoek naar zijn driejarige dochter Bo en haar super creepy ontvoerder: Mr. Pinstripe. Ontdek de duistere geheimen van Teddy’s verleden en neem het op tegen zijn vuige, demonische aartsvijand in dit betoverende spel met een prachtige tekenstijl, adembenemende muziek en huiveringwekkend verhaal.

De controls zijn echt niet moeilijk, ik ben zeker geen diehard gamer en dit spel lukte me prima! Er zijn 2 “eindbazen” die wat lastiger zijn, maar met een paar geconcentreerde pogingen lukten ook die goed. Daarnaast voelde het verhaal voor mij ook zo logisch dat ik geen enkele keer heb moeten opzoeken hoe ik verder kon. Met wat dingetjes proberen kom je er prima aan uit hoe alles werkt. Al met al een super fijne game om te spelen dus!

En nog een pluspunt.. je hebt een hond in het spel! Jeej!


Game muziek

De muziek, geluidseffecten en stemmen in Pinstripe verdienen overigens echt een grammy! Ze maken het hele spel zo ontzettend mooi, gevoelig en ook gruwelijk griezelig. Echt serieus, de stemmen in deze game passen perfect bij de enge omgeving en trekken je nog meer in het spel dan de visuals al doen.

Dat gezegd hebbend, ik denk niet dat dit spel erg geschikt is voor jonge kinderen. Het is een 12+ game en ik denk dat dat ook echt de minimale leeftijd is. Het verhaal is duister, maar erg subtiel. Alleen de geluidseffecten vond ik echt erg creepy. Ik hou daar van! Maar ik kan me voorstellen dat het niet voor iedereen geschikt is.

Daarnaast zitten er ook wel wat.. brutalere opmerkingen in het spel haha. Ik vond het geniaal, maar again, misschien is het niet voor iedereen. Ze maakten voor mij het spel wel nóg leuker!


Extra goedkoop spelen!

Zoals je waarschijnlijk al wel doorhad is Pinstripe wat mij betreft echt ECHT een aanrader. En op het moment kun je het spel zelfs in de Nintendo e-shop aanschaffen voor maar €2,89!


Neversong

En Pinstripe is niet het enige spel van Atmos Games! Naast een reis door hel kun je ook een reis maken in een coma in Neversong. Van wat ik kan zien is dit spel net zo hauntingly beautiful als Pinstripe. Zeker eentje die ik binnenkort wil gaan spelen!


Ook deze keer dus een wat onbekendere game die wat mij betreft echt de moeite waard is. Lekker creepy maar ook super mooi gemaakt. Ik ben altijd op zoek naar meer indie Nintendo Switch games zoals deze. Dus als je aanbevelingen hebt, laat het dan vooral weten in de comments!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Nintendo Switch: Pinstripe
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.