Nintendo Switch: Figment - Muzikale Steampunk game - Oktoberdots

Nintendo Switch: Figment

Wie mij op Instagram volgt kan het bijna niet ontgaan zijn. Een spel waar ik de laatste tijd erg veel mee bezig was op mijn Nintendo Switch: Figment. Een combinatie tussen een puzzel- en avonturenspel met een geweldige tekenstijl. En dat niet alleen, ook de muziek in deze game is mega origineel!


Deze game is echt super tof om te spelen. En als je van Steampunk-achtige dingen houdt dan is dit spelletje echt al helemaal wat voor jou. De tekeningen zijn super origineel en hoe verder je in het spel komt, hoe duisterder alles wordt.


Figment I

Nintendo Switch: Figment 1

Dit actie-avontuur speelt zich diep in de menselijke geest af. . Een vreemde en surrealistische wereld; een plek gevuld met onze diepste gedachten, wensen en herinneringen, bevolkt door de vele stemmen die we in onze hoofden horen.

Deze geest is al jarenlang stil. Maar er is iets veranderd. Nieuwe gedachten borrelen op in de vorm van huiveringwekkende creaties die overal angst zaaien. De norse Dusty is de enige hoop voor de geest om de angsten onder ogen te zien.

Samen met je vogel-vriendin Piper ga je op een avontuur door de verschillende facetten van de geest, los puzzels op, drijf de nachtmerries terug en hervind het verloren zelfvertrouwen.


Game muziek

En dan hebben we het nog niet eens over de muziek gehad. Voor Figment is een heel album met originele muziek geschreven. Van onheilspellende instrumentale achtergrondmuziek tot gezongen nummers van de verschillende eindbazen.

Ik zou je dan ook echt aanbevelen om deze game met muziek te spelen. En niet (net zoals ik deed) met het geluid uit. Dan mis je echt wat in de beleving.


Extra goedkoop spelen!

Wat mij betreft is Figment sowieso een aanrader, maar op het moment kun je het spel zelfs in de Nintendo e-shop aanschaffen voor maar €1,99!


Nintendo Switch: Figment Creed Valley

Nintendo Switch: Figment 2 Creed Valley

Heb je gezien dat ik hierboven Figment een keer Figment I noem? Dat komt omdat er in mei van dit jaar namelijk een Figment II uitkomt! Ook in Figment 2 bevind je je weer in de menselijke geest. Maar dit keer met een net wat ander verhaal.

“Nachtmerries hebben het morele kompas verbrijzeld, waardoor de geest niet goed kan functioneren. Dusty en zijn altijd optimistische sidekick, Piper, moeten naar Creed Valley reizen, waar de idealen van The Mind worden gevormd om de vrede te herstellen. Een reis vol muzikale confrontaties en hersenkrakende puzzels wacht op je.”

En extra leuk: Dit keer kun je ook samen spelen! Je vriendin Piper, die je in de eerste game al goed leert kennen, is namelijk ook speelbaar in Figment 2. Ik kan niet wachten tot ik weer in deze geweldige wereld kan duiken en ik ben onwijs benieuwd naar de muziek die ze geschreven hebben.


Zoals beloofd, deze keer dus een wat onbekendere game die wat mij betreft echt de moeite waard is. De perfecte balans tussen puzzels en avontuur in een steampunk jasje. Ik ga zeker op zoek naar meer Nintendo Switch games zoals deze. En als je aanbevelingen hebt, laat het dan vooral weten in de comments!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Nintendo Switch: Figment
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.