Nintendo Switch: Candle: the power of the flame - Oktoberdots

Nintendo Switch: Candle: the power of the flame

Het is weer even geleden dat ik een Nintendo Switch game gereviewed heb. September en Oktober zijn eigenlijk altijd veel te druk om veel te kunnen gamen. Maar in November heb ik een nieuw spel gespeeld dat waarschijnlijk nog niet al te veel mensen kennen.. Candle: the Power of the Flame


Dit spel heb ik puur uitgekozen op de super mooie illustraties. Volgens mij is namelijk een groot deel van de personages en achtergronden met de hand geschilderd en het ziet er echt magisch uit!

In Candle: the Power of the Flame speel je als Teku, een jonge knaap die op een gevaarlijke reis is om de sjamaan van zijn stam te redden van de duivelse stam Wakcha. Zijn weg ligt echter bezaaid met sinistere vallen en moeilijke obstakels. Candle is een avontuur met uitdagende puzzels.

En daar ligt meteen het probleem, de puzzels waren voor mij ZO uitdagend dat ik er niet uit kwam. Zelfs met een walkthrough naast me kwam ik nauwelijks verder. Dat wil overigens absoluut niet zeggen dat het een slecht spel is! Alleen blijkbaar lukte het mij gewoon echt niet om in de denkwijze van deze game te komen.


Candle: the Power of the Flame

Als je naar de afbeelding hierboven kijkt is waarschijnlijk wel duidelijk waarom ik dit Nintendo Switch spel gekocht heb. Het ziet er echt ontzettend mooi en betoverend uit. Ook de narrator stem en de muziekjes op de achtergrond zijn erg fijn. Alles draagt bij aan de wereld waarin je je met Teku bevindt.

Maar helaas, erg ver ben ik niet gekomen in dit spel. Ik ben 3x opnieuw begonnen in de hoop dat nu ik een beetje wist hoe de game werkte het wel zou lukken. De laatste keer zelfs op een grote TV in de hoop dat ik dan wat meer hints zou vinden die voor mijn gevoel nu ontbreken. Maar elke keer blijf ik vastlopen. Voor mij voelt het gewoon niet logisch wat ik moet doen. Hierdoor speel ik dit spel niet ontspannen en frustreert het me enorm.

Als je een doorgewinterde gamer bent dan is dit misschien juist wel de uitdaging waar je naar op zoek bent! Maar wanneer je, net als ik, af en toe casual een spelletje wilt spelen zou ik Candle: the Power of the Flame overslaan en een van de andere games die ik gereviewd heb gaan spelen.


Extra goedkoop spelen!

Mocht je nu toch nieuwsgierig zijn geworden naar Candle: the Power of the Flame, wacht dan vooral even tot de game in de aanbieding is! Hij is regelmatig in de Nintendo e-shop te vinden voor een paar euro. Ik geloof dat ik er 2 of 3 euro voor betaald heb. Als het spel dan tegenvalt dan is het jammer natuurlijk, maar niet zo erg als wanneer je er €20,- voor betaald hebt.

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Nintendo Switch: Candle: the power of the flame
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.