Nep-Leren Tas Verven - Snel & makkelijk thuis leer verven - Oktoberdots

Nep-Leren Tas Verven

Je kent het vast wel, je bent al maaaaanden naar iets op zoek, maar je vindt het niet. In mijn geval was een leuk zwart schoudertasje. En als ik het niet kan vinden.. dan ga ik het zelf proberen te maken! Ik wist eigenlijk niet of het wel kon, een nep-leren tas verven, maar het is het proberen waard toch?


Ik was dus op zoek naar een zwart schoudertasje. Niet te groot, niet te klein, niet te veel opsmuk. Het liefst een beetje met een vintage-look en zeker geen glimmend goud. Je raad het vast wel, nergens te vinden. Gelukkig had ik een tijdje terug een leuk tasje meegenomen bij de kringloopwinkel, maar die was bruin. En bruine tassen heb ik genoeg haha.

Dus kwam ik op het idee om te proberen dit tasje te verven. Het heeft me maar een paar euro gekost dus mocht het nou echt niet lukken dan is dat geen drama. Ik bestelde wat spulletjes online bij Leerverfshop.nl en ging aan de slag (deze post is overigens niet gesponsord, ik heb alles zelf gekocht).


Dit heb je nodig om leer te verven:


Je tas schoonmaken

Zo goed als alle leren producten zijn in de fabriek behandeld met een product. Soms verf om je tas of schoenen de juiste kleur te geven. En soms ook een extra laag om het water- en vuilafstotend te maken. Het is belangrijk dat je deze laag eraf haalt voor je gaat verven, anders hecht de verf niet goed.

Hiervoor heb je de Angelus Preparer en Deglazer nodig en héél veel wattenschijfjes. Zorg dat je je tas echt helemaal goed ontvet en schoonmaakt, en laat hem daarna eventjes drogen. Hierna kan het echte werk beginnen!


Je Nep-Leren Tas Verven

Nu kun je beginnen met verven. Breng een dun laagje verf aan met je sponsje en verdeel de verf zo gelijkmatig mogelijk. Een make-up sponsje werkt hier echt fantastisch voor. Waarschijnlijk merk je dat de verf meteen goed opgezogen wordt door het materiaal, maar toch is het belangrijk om na elke laag 15 minuutjes te wachten voor je de volgende laag leerverf aanbrengt.

Ik heb om en om de voor-, zij en binnenkanten geverfd en daarna de achter- en onderkant zodat de tas steeds een droog stukje had om op te staan als de verf moest drogen. Het is sowieso belangrijk om een ondergrond te hebben die niet aan de verf kan blijven plakken zoals glas of een plastic tafelkleed.

Na elke laag verf controleerde ik of ik niets overgeslagen had. Alle kleine stukjes en hoekjes die je mogelijk gemist hebt kun je makkelijk bijverven met een dun kwastje. Doe dit niet pas op het laatste, want dan kun je verschil in dekking van de verf gaan zien.

Omdat mijn tas al behoorlijk donker was van zichzelf heb ik 3 lagen aangebracht voor een mooie, egaal zwarte look. Is jouw tas lichter of juist donkerder dan kan het aantal lagen dat je nodig hebt afwijken.

Wanneer je tas helemaal geverfd is moet je hem minstens 24 uur laten drogen. Ik heb hem zelfs 3 dagen laten drogen voor ik er iets mee ging doen, omdat ik de tas na 24 uur nog behoorlijk vond plakken. Als laatste heb ik de tas ingesprayed met een water- en vuilafstotende schoenenspray om te zorgen dat ie zo lang mogelijk mooi blijft. En het resultaat zie je hieronder!


Oktoberdots Nep-Leren Tas Verven

Ik ben echt ontzettend blij met mijn tas en nu ik weet dat leer verven mogelijk is denk ik dat ik het nog veel vaker ga doen!

Wist jij dat leer verven mogelijk was? Mocht je er zelf mee aan de slag gaan dan zie ik zoals altijd heel graag je foto’s! Tag me op Instagram: @Oktoberdots

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Nep-Leren Tas Verven
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.