Nep Halloween koekjes - Oktoberdots

Nep Halloween koekjes

Het is natuurlijk altijd leuk om een mooie foto te maken met een herfstig drankje (zei iemand Pumpkin Spice Latte?) en een mooi koekje erbij. Maar eerlijk is eerlijk, om nou voor elke foto een koekje te gaan bakken is ook zo wat. Dus maakte ik nep Halloween koekjes die er fantastisch uitzien op de foto en in deze blogpost leg ik je uit hoe!


Toegegeven, ze smaken lang niet zo goed als mijn favoriete échte Halloween koekjes. Maar ze gaan wel een heel stuk langer mee en zijn lang niet zo breekbaar. Handig dus als fotoprop voor bijvoorbeeld je Instagram foto’s.

Met deze korte handleiding kun je natuurlijk allerlei koekjes maken, ook voor Kerst! Maar als herfst & Halloween liefhebber focus ik me natuurlijk op Halloween koekjes. De bedoeling is om de look en feel na te maken van de prachtig gedecoreerde koekjes met icing die je zo vaak voorbij ziet komen op socials. Echte kunstwerkjes!


Wat heb je nodig?

  • Polymeer klei (dit kan Fimo klei zijn, maar ook de klei van de Action werkt prima!)
  • Stevige kunststof roller
  • Koekjesvormpjes natuurlijk!
  • Een satéprikker
  • Oven en bakpapier

Maak je Nep Halloween koekjes

Begin met het kneden van je bruine polymeer klei. Voor de basis van de koekjes heb ik Fimo Soft caramel gebruikt en deze gemengd met ongeveer een half blokje witte polymeer klei van de Action. Dit gaf voor mij een goede “koekjes kleur”.Vervolgens rol je deze uit tot een plak van ongeveer 5 mm, dit lijkt veel maar straks wordt ie nog wat dunner. Steek je koekjes uit met de uitsteekvormpjes naar keuze.

Heb je nog geen leuke Halloween vormpjes? Ik schreef deze blogpost vorig jaar met de allermooiste koekjes vormen: Herfst & Halloween koekjes uitstekers.Rol hierna met je roller zachtjes over de uitgestoken klei, dit zorgt ervoor dat je koekjes basis iets groter wordt dan de vorm van de icing die er straks op moet. In het echt lopen koekjes vaak ook een klein beetje uit tijdens het bakken, dus dit geeft een extra realistisch effect.

Vervolgens meng je de kleuren voor de nep-icing op je koekjes. Kneed de polymeer klei goed zacht en rol uit tot een heel dunne plak van ongeveer 2 mm. Blijft je klei plakken aan de ondergrond? Vet de, bij voorkeur, glazen plaat dan in met een heel klein beetje plantaardige olie voor je de klei uitrolt.

Plaats de icing laag voorzichtig op de basis van je nep Halloween koekjes.Om je koekjes een meer realistisch effect te geven ga je aan de slag met je satéprikker. Maak in de koekjes-rand allemaal kleine deukjes in de klei zoals je hieronder kunt zien. Dit doe je alleen in de bruine laag, niet in de icing.Zijn je koekjes helemaal naar wens? Dan kun je ze afbakken volgens de instructies op de verpakking van de klei die jij gekozen hebt. Dit is meestal zo’n 30 minuten en daarna zijn de koekjes meteen klaar voor hun eerste fotoshoot!


Het resultaat!


OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Heb je zelf Nep Halloween koekjes gemaakt naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Nep Halloween koekjes
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.