• No Products in the Cart

Natuurhuisje bij Enschede

Oktoberdots Natuurhuisje bij Enschede

Komend weekend hebben wij een natuurhuisje bij Enschede in de buurt gehuurd. Normaal schrijf ik altijd achteraf een blogpost over ons verblijf. Maar omdat ik ongetwijfeld allerlei vragen ga krijgen dacht ik: ik schrijf ‘m dit keer vooraf. Update! Inmiddels heb ik de blogpost aangevuld met mijn eigen foto’s en review.


Zoals je kunt zien is dit huisje mega sfeervol! Dit prachtige natuurhuisje is een omgebouwde boerenschuur en er zijn tijdens het renoveren veel originele elementen behouden. Er is een grote woonkamer met flinke keuken, lekkere zithoek met openhaard (LOVE IT!) en eettafel.

Helaas mocht de openhaard de eerste avond niet aan door de windrichting. Als de wind vanuit het zuiden of zuid-westen komt hebben de buren er last van. Gelukkig was de wind de volgende dag gedraaid en konden we alsnog de openhaard gebruiken!En natuurlijk een slaapkamer. Een beetje gek wel, want dit huisje heeft maar één slaapkamer waar wel 2 tweepersoonsbedden in staan. Maar goed, dat maakt voor ons niet uit, want wij gaan lekker een weekendje samen weg.Het viel me alleen tijdens het schrijven van deze blogpost ineens op dat er helemaal geen foto’s van het sanitair op de website staan. Zowel de gewone toilet als de badkamer staan niet op de foto, ik ben deze zelf ook vergeten te fotograferen. Gelukkig zijn er op beide verdiepingen WC’s. Op de bovenverdieping heb je een heel net los toilet. En beneden zit de toilet in de badkamer waar je ook een wasbak, inloopdouche en wasmachine en droger vindt.

Ook in de slaapkamer is een wasbak te vinden. Erg handing om ‘s avonds nog even je gezicht te wassen en tanden te poetsen!

Ook niet geheel onbelangrijk: dit huisje was echt mega schoon! Omdat het een oude boerenschuur is had ik wel wat spinnenwebben of stof verwacht. Maar het was echt spik en span, heel fijn!


Niet zo privé als het lijkt, maar wel veel privacy

Het huisje was niet zo privé als de advertentie doet lijken. Daar lijkt het echt een vrijstaand huis, terwijl je op de foto hiernaast kunt zien dat het huis van de eigenaren op nog geen 10 meter afstand staat. Daar heb je binnen overigens helemaal geen last van en in de zomer heb je aan de linkerkant van het natuurhuisje ook hartstikke veel privé ruimte, maar het is wel iets om rekening mee te houden.


Dieren en natuur

In de advertentie waar je het huisje kunt huren worden ook dieren genoemd. Herten en fazanten en een stukje verderop in het natuurgebied Schotse Hooglanders. En ik kan je vertellen, ze waren er echt!! Ik weet niet of het een kwestie van geluk is geweest of dat ze er gewoon heel vaak zijn. Maar tijdens het eten kwamen er 2 reeën op het weiland voor het huisje gelopen. En in het bos duurde het niet lang voor we de Schotse Hooglanders gevonden hadden.


Natuurhuisje bij Enschede

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook graag in deze prachtige boerenschuur verblijven?


Toch liever een ander huisje huren deze herfst?

Hieronder vind je de links naar mijn blogposts over de leukste huisjes in Nederland & België! Daar moet ongetwijfeld wat voor je tussen zitten.

22 september 2022

RELATED POSTS

Geef een reactie

X