• No Products in the Cart

Moestuin – deel 4

Oktoberdots moestuin deel 4

Er is weer een moestuin-maand voorbij. Augustus was een heel erg warme, droge maand en dat vond de moestuin niet zo leuk. Hoe alles erbij staat lees je in deze update: moestuin – deel 4!


Wil je weten waar ik dit jaar mee begon? Neem dan eerst een kijkje bij de vorige 2 moestuin update: Moestuin – deel 1 & Moestuin – deel 2 & Moestuin – deel 3

En dan is het nu voor deel 4 van de Moestuin update!


Kruidentuin Update

Dit keer geen foto van een ontplofte kruidentuin, want hij staat er nog net zo bij als vorige maand. Dus dat kennen jullie inmiddels wel.


Aardbeien update

Het aardbeien seizoen is natuurlijk voorbij inmiddels. Maar ik ben er achter waarom een van mijn grootste planten geen vruchten heeft gegeven dit jaar. Achter de plant lag was namelijk deze berg met babies gegroeid!

Tja, dan komen er geen vruchten aan natuurlijk. Helaas was dit het tweede jaar van deze plant, dus hopelijk komt er volgend jaar wel wat aan. Anders zijn z’n beste jaren verloren.

Ik heb in elk geval wel genoeg nieuwe plantjes voor volgend jaar!


Tomaten update

Met de tomaatjes gaat het nog steeds fantastisch! Dit zijn de enige planten uit m’n moestuin die volop genoten hebben van de hittegolf. Zowel de vleestomaten als de pruimtomaten groeien nog steeds lekker door en ik heb er al flink van kunnen oogsten.

De cherry pruimtomatenplanten zijn zelfs zo hoog geworden dat ik ze opnieuw heb moeten verstevigen met bamboestokken en zelfs die zijn al te kort! Ik kan nu tenminste wel veel beter bij de tomaten.

De vleestomatenplanten zijn een stuk kleiner maar ook deze groeien nog steeds goed door.


Hokkaido pompoenen update

De eerste pompoen is geoogst en opgegeten! Het zijn inderdaad Hokkaido pompoenen die ik gekweekt heb en niet, zoals ik eerst dacht, oranje pompoenen.

De bladeren zijn inmiddels allemaal afgestorven, maar ergens op de plant is er een heel actief stuk opnieuw begonnen met pompoentjes maken! Ik ben heel benieuwd of die nog gaan volgroeien, maar tot nu toe doen ze het goed. En er hangen natuurlijk nog 4 pompoenen klaar voor de oogst.

Ik heb ook een nog een oranje pompoen-plant geplant. Ik verwacht niet dat die nog vruchten gaat geven, maar het fleurt het tenminste weer een beetje op nu de rest van de plant dood aan het gaan is.


Flespompoenen update

En dan verrassend nieuws! De flespompoenplant is ineens aan een inhaalslag bezig. Hij is GIGANTISCH gegroeid de afgelopen maand en is druk bezig met 4 flespompoenen te maken. Ik mest hem wel extra goed bij aangezien het vrij laat in het seizoen is, maar tot nu toe doet ie het lekker.

Als je benieuwd bent hoe ver de pompoen gegroeid is in een maand, klik dan HIER om de update van vorige keer te zien. Die kleine pompoen die je daar ziet? Dat is nu de grootste witte hierboven!


Bramen update

Er zijn geen nieuwe bramen meer gegroeid na de laatste update. Maar de plant zelf gaat er helemaal voor. We hebben een constructie van bamboestokken gebouwd waar we de plant langs kunnen leiden zodat ie lekker hoog wordt. Het is wel een heel karwei om ‘m bij de buren weg te houden. Maar we hebben gezegd dat ze de plant gewoon mogen snoeien als ze er last van hebben of even over de schutting roepen, dan trek ik de ranken terug.


Courgette update

Ook in Augustus hebben we weer heel veel courgettes kunnen oogsten. De grootste die we hebben gehad was 1.8kg! Ik weet dat je courgettes beter klein kunt houden, maar ik vond het leuk om te zien hoe groot ie werd.

Helaas lijkt het nu ver afgelopen met de courgette planten. Er zitten nog wat beschaafde courgettes aan en ze proberen wel nieuwe te maken, maar die vallen er steeds af. Ik twijfel dan ook of ik ze nog laat staan. Misschien haal ik ze wel weg en probeer ik nog een herfst-oogst rucola te kweken!


Bessenplant update

De bessenplant is niet veel voorbij gekomen de afgelopen updates. En naast dat ie bijna geen vruchten gaf, heeft ie ook ineens doorns gekregen terwijl het een doorn-vrije plant had moeten zijn. Ik denk dat ik ‘m dit najaar weghaal en volgend jaar een aalbessenplant ga planten. De aalbes is een inheemse plant dus die doet het vast beter!


Dat was de moestuin – deel 4 update!

Dat was de 4e update van mijn moestuin al weer. Ik vermoed dat er begin volgende maand nog één update komt en dan is het klaar voor dit jaar. Als jullie het leuk vinden kan ik natuurlijk wel nog delen hoe ik mijn tuin weer klaar maak voor het volgende tuinier-seizoen.

Heb je nog vragen of kun je me vertellen hoe het nu zit met mijn courgettes (weghalen of niet), laat dan een comment achter hieronder!

4 september 2020

RELATED POSTS

Geef een reactie

X