• No Products in the Cart

Moestuin – deel 3

Oktoberdots moestuin deel 3

We zijn weer een maand verder, dus het is tijd voor een volgende tuin-update! Juli is een heel goede oogst-maand geweest, ik laat je graag zien hoe alle fruit- en groenten-planten er voor staan in de update: Moestuin – deel 3!


Wil je weten waar ik dit jaar mee begon? Neem dan eerst een kijkje bij de vorige 2 moestuin update: Moestuin – deel 1 & Moestuin – deel 2

En dan is het nu tijd voor de moestuin – deel 3 update!


Kruidentuin update

Niet veel te melden hier, de kruidentuin doet het nog steeds fantastisch!


Aardbeien update

Wonder boven wonder hebben we inmiddels een paar écht goede aardbeien kunnen plukken van een van de planten! Dus ik ga het volgend jaar toch nog één keertje proberen.


Tomaten update

Hierboven zie je de vleestomaten, het zijn er veel! Ik heb de takken op veel plaatsen moeten ondersteunen omdat de tomaten gigantisch zwaar zijn en in hele grote trossen hangen. Maar ik kan niet wachten tot ze rijp zijn!

En dit zijn de cherry pruimtomaatjes. Ook deze doen het fantastisch! We hebben al flink wat tomaten kunnen plukken zoals je hieronder kunt zien. En er hangen er nog veel meer!


Pompoenen update

Één pompoen heeft het helaas niet gered en is gaan rotten. De rest van de pompoenen groeit nog steeds goed en ze beginnen al goed te rijpen. Helaas heb ik (net als vorig jaar) weer een plaag witte vliegen/motluizen. Ik spray er tegen met een biologische spray tegen insecten, maar helaas weet ik uit ervaring dat je ze niet zomaar weg krijgt als ze er eenmaal zijn..

Maar uhm.. ik begin me af te vragen of dit misschien dan toch de Hokkaido pompoenen zijn (behalve die met de vrolijke onderkant).. Ik ben ze in het begin vergeten te labelen (dom!), maar ze hebben wel echt het uiterlijk van Hokkaido pompoenen.

En dan de Hokkaido pompoen (of een andere soort dus.. misschien de flespompoen?). Ik wilde bijna typen dat hij wel gegroeid is, maar nog steeds geen vruchten draagt. Tot ik ineens 2 inieminie pompoentjes zag!! Gelukkig dus toch niet alleen maar mannelijke bloemen!


Bramen update

De bramenplant heeft het super goed gedaan, zeker gezien z’n kleine formaat. Inmiddels is ie leeg, maar bijna alle vruchten die er groeiden zijn helemaal gerijpt. Een klein tiental aan bramen hebben we kunnen eten.


Courgette update

Als je mij op Instagram volgt dan heb je het misschien al wel gezien, de courgettes doen het echt zo mega goed! Met de oogst van vandaag erbij hebben we inmiddels 17 courgettes gehad in 1 maand. Bizar! En geen kleintjes ook, de grootste courgette was 1,6kg!


Dat was de moestuin – deel 3 update!

Ik heb geprobeerd deze update iets korter te houden dan de vorige haha, hopelijk vond je het leuk om te zien hoe het met mijn planten gaat. En mocht je tips hebben om van de witte vliegen-plaag af te komen dan hoor ik het heel heel graag!

1 augustus 2020
5 augustus 2020

RELATED POSTS

Geef een reactie

X