Moestuin - deel 2 - Pompoen, Courgette, Bessen & Tomaten - Oktoberdots

Recepten zijn op dit moment nog niet (goed) zichtbaar op de nieuwe website.
Ik werk er hard aan om ze er weer op te krijgen, bedankt voor je geduld!

Moestuin – deel 2

Er is een maand voorbij sinds de laatste update over mijn moestuin en met het fantastische weer van de laatste tijd is er veel gegroeid. Dus het is tijd voor een update: moestuin – deel 2!


Ik weet niet hoe het weer is geweest waar jij woont, maar in Nederland is het echt perfect weer geweest voor mijn tuin. Veel zonnige, warme dagen én veel regen. Dus de planten zijn gigantisch gegroeid!

Als je wil zien hoe mijn tuin er aan het eind van de vorige update uit zag, neem dan een kijkje: klik hier!


Kruidentuin update

De kruidentuin is echt onwijs hard gegroeid! Op de foto (links) boven kun je zien hoe dit deel van de tuin erbij stond toen ik begon met dit moestuin-jaar op 6 mei. En de foto (rechts) onder heb ik afgelopen week genomen. Alle kruidenplanten zijn ZO groot geworden! En dan heb ik echt al veel kruiden geplukt en geknipt.


Aardbeien update

28 mei tot 5 juni 2020: Ik denk dat ik echt iets fout doe, want dit is het tweede jaar dat mijn aardbeien-plantjes helemaal geen eetbare vruchten geven. De aardbei op de onderste foto is de enige vrucht die wat kleur heeft gekregen. Als ik dit jaar wéér geen eetbare aardbeien gekweekt krijg, dan probeer ik het volgend jaar niet meer. Onze tuin is vrij klein dus ik heb alle ruimte hard nodig voor dingen die wél willen groeien.


Tomaten update

28 juni 2020: Over de vleestomaten kan ik heel kort zijn: ze doen het super goed! Op de foto’s kun je zien hoeveel ze al gegroeid zijn in 10 dagen.

28 juni 2020: Hetzelfde geldt voor de cherry tomaatjes. Zodra ik ze in de volle grond plantte zijn ze ontzettend hard gegroeid. Alle 4 de planten hebben al vruchten!


Rucola update

Geen woorden nodig hier. De rucola heeft het GEWELDIG gedaan! Ik kan niet eens meer tellen hoeveel gerechten we hebben gegeten met rucola uit eigen tuin. Inmiddels is alles op maar ik ga proberen in het najaar nog een keer te planten en oogsten.


Rabarber update

Ook hier kan ik kort over zijn. Ik heb de rabarber uit de tuin gehaald. De plant was gewoon té groot voor in mijn kleine tuin.


Pompoenen update

Ben je klaar voor de pompoenen update? Het is een grote update, de grootste van de update moestuin – deel 2!

Hierboven kun je zien hoe snel een pompoenplant groeit! Op 11 mei heb ik een super klein voorgezaaid pompoenplantje in de grond gezet voor ons huis (foto 1) en op foto 4 zie je HOE veel het al gegroeid is in 20 dagen!

Op 17 juni kwamen de eerste bloemen aan de pompoenplant en 4 dagen later groeiden de eerste kleine pompoentjes aan de plant. Ik kon meteen al zien dat alle pompoenen niet hetzelfde zijn, geen idee hoe dat gebeurd is..

28 juni 2020 – zoals je kunt zien is de pompoenplant ONTPLOFT!

8 dagen nadat ik de eerste kleine baby-pompoenen ontdekt had, hangen deze grote jongen al aan de plant! De afmetingen variëren van een grote grapefruit tot een cantaloupe meloen.

En op de foto’s kun je duidelijk het verschil tussen de pompoenen zien. Sommigen zijn normale oranje pompoenen, andere zijn Turkse Muts pompoenen. Maar ze groeien aan dezelfde plant. Ergens moet er dus iets kruisbestuifd zijn, maar ik vind het eigenlijk wel leuk!

De Hokaido pompoenen doen het iets minder fantastisch. Ze zijn wel eindelijk een beetje aan het groeien, maar er zijn nog geen bloemen te zien. Ik ben bang dat het een beetje te koud is in Nederland voor dit soort pompoenen, maar we gaan het zien.


Bramen & Frambozen update

De bramenstruik doet het heel erg goed! Het is nog steeds een behoorlijk kleine struik, maar er groeien al veel bramen aan. Ik heb ‘m geplant op een schaduwrijke plek waar verder niets wil groeien, maar de bramenstruik doet het echt prima. Uiteindelijk hoop ik de hele hoek te kunnen vullen met een grote struik!

De frambozenstruik had een heleboel kleine vruchtjes eind mei, sommigen kregen zelfs al een beetje kleur. Maar een paar weken later waren ze allemaal ingedroogd. Ik heb geen idee wat er fout is gegaan, maar de complete tak waar de frambozen aan hingen is afgestorven. Hopelijk gaat het volgend jaar beter, maar dit jaar dus helaas geen frambozen uit eigen tuin..


Courgettes update

Op 28 mei heb ik de 3 grootste courgette planten achter in de tuin in de grond gezet en een paar kleintjes in de voortuin (op het zuiden) om te zien of ze zouden genieten van de hele dag. En ik kan je vertellen dat de courgetteplanten heel erg blij waren met de volle grond onder hun wortels! Kijk maar hoeveel ze zijn gegroeid in een paar dagen.

28 juni 2020: De eerste 3 foto’s zijn de courgette planten in mijn achtertuin, ze zijn al wat schattige, kleine courgettes aan het produceren. De laatste 3 foto’s zijn van de courgetteplanten in de voortuin, waar ze heel veel zon krijgen, en daar heb ik zojuist de eerste eetbare courgette vanaf gehaald!


Bessenplant update

De gekruiste bessenplant doet het redelijk oké. Er groeien we wát bessen aan, maar niet erg veel. Eigenlijk zouden er 4 soorten bessen aan deze plant moeten groeien, maar tot nu toe heb ik alleen zwarte bessen en witte aalbessen gehad. Hopelijk groeien er wat meer aan volgend jaar!


Dat was de Moestuin – deel 2 update

Haha dat was veel tekst dus extra punten voor jou als je tot hier gelezen hebt! Ik had het gevoel dat ik over elke plant wel iets moest schrijven, dus daarom was het vrij veel tekst. Maar hopelijk vond je het leuk om de update moestuin – deel 2 te lezen en over een maand ben ik terug met deel 3!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

2 Comments

  1. […] Wil je weten waar ik dit jaar mee begon? Neem dan eerst een kijkje bij de vorige 2 moestuin update: Moestuin – deel 1 & Moestuin – deel 2 […]

  2. […] mee begon? Neem dan eerst een kijkje bij de vorige 2 moestuin update: Moestuin – deel 1 & Moestuin – deel 2 & Moestuin – deel […]

Geef een reactie

Moestuin – deel 2
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
%d bloggers liken dit: