Moestuin - deel 1 - Gardening Season - Oktoberdots

Moestuin – deel 1

Een van de dingen die ik het leukst vind aan de lente, is dat ik weer aan mijn moestuin kan beginnen. Sinds we verhuisden naar een huis met een echte tuin kwam ik erachter dat ik tuinieren erg leuk vind. En hoewel ik zeker geen expert ben, deel ik graag mijn vorderingen met je. Dus hier een blog over mijn moestuin – deel 1.


Ik heb nagedacht over alle dingen die ik de hele winter in mijn moestuin wilde planten. Ik bestelde mijn zaden, bedacht wat ik waar moest planten en sorteerde ze op wanneer ik ze kon gaan planten, binnen of buiten. Dus toen maart begon kon ik eindelijk aan mijn moestuin beginnen!


Moestuin – deel 1, 6 maart


Ik begon door al het onkruid uit de grond te halen en het te mengen met Pokon Groentetuinmest, zodat het voldoende voedingsstoffen zou hebben voor mijn nieuwe planten. In het midden zie je de bovenkant van de rabarber. En mijn kruiden die ik vorig jaar heb geplant, hadden ook wat TLC nodig.Ik heb mijn aardbei-baby’s wat hoger gezet, vorig jaar waren de muizen me elke keer voor de aardbeien. En hier krijgen ze ook meer zon! Op het kleine vierkantje dat je op de tweede foto ziet heb ik spinazie gezaaid. Ik doe veel meer zaden in de grond dan “één per 15cm2” maar ik heb niet zoveel ruimte en ik wil zien wat er gebeurt als ik meer plant.En last but not least heb ik 2 verschillende soorten tomaten geplant. Ze moeten voorlopig binnen blijven omdat het buiten veel te koud is. Als alles goed gaat, moeten ze kleine cherrypruimtomaten en grote Marmande-tomaten telen!


Kleine update: 14 maart


Een kleine update: het is 8 dagen geleden dat ik mijn tomatenzaden heb gezaaid en ze beginnen al te ontkiemen! De rabarber groeit ook als kool, net als mijn frambozenplant. Ik vreesde dat hij de winter niet had overleefd, maar hij krijgt veel nieuwe bladeren.


Update tuinieren: 30 maart


Zowel de tomaten als de spinazie doen echt hun ding! De eerste tomatenplanten beginnen hun eerste bladeren te laten groeien en hoewel de spinazie op gras lijkt, is het een heel goed teken dat er al zoveel uit komen!Ik heb ook een nieuwe muntplant geplant, aangezien ik de plant van vorig jaar heb weten te doden, oeps! En het leeg ogende vierkant is ingezaaid met rucola-/rucolazaadjes, die heb ik zelf nog nooit gekweekt maar het schijnt vrij eenvoudig te zijn.De frambozenplant krijgt al zijn eerste bloemknoppen!! Het zou zo gaaf zijn om dit jaar mijn eigen frambozen te hebben. Op mijn oppotstation zijn veel bloempotten te zien. Ik heb nieuw bieslook geplant, 3 verschillende soorten pompoenen (gewone sinaasappel, Hokkaido en Butternut) en courgettezaden.

De grotere plant links van het oppotstation is een braamplant, die ga ik binnenkort in de tuin zetten omdat hij te groot wordt voor zijn pot.


Update: 25 april


Alle 3 mijn pompoenen doen het super! En onverwacht komen bijna alle zaden uit. Oeps, daar had ik niet op gerekend aangezien er vorig jaar maar 2 van mijn 6 zaden zijn ontkiemd. Gelukkig hebben we nog steeds geen nieuwe planten in onze voortuin, dus daar ga ik wat pompoenen neerzetten.De courgettes doen het ook geweldig, de grote potten staan klaar zodat ze ieder een eigen huisje kunnen krijgen haha. Ik weet niet wat het dit jaar is, maar bijna elk zaadje lijkt te werken. We zijn echter dol op courgettes, we eten het meerdere keren per week, dus ik vind het niet erg om heel veel courgetteplanten te hebben.

De tomatenplanten zijn groot genoeg om ook buiten te staan. Ik weet dat het een beetje te vroeg is, maar ze worden zo groot dat ze hun eigen huis hebben verdiend.En zie je de spinazie? Het is de afgelopen maand als een gek gegroeid! Dit is de eerste oogst en er is nog zoveel over! Ik heb er geen spijt van dat ik ze zo dicht bij elkaar heb geplant, ze lijken het super te doen!

Op de tweede foto zie je de raket/rucola ook ontspruiten. Ze zien er nu uit als klavertjes haha, maar ik garandeer je dat dat niet zo is. Ik hoop dat ze het net zo goed zullen doen als de spinazie.


Dat was het voor de moestuin – deel 1 update! Ik hoop dat je het leuk vond om mijn groenten te zien groeien. Ik zal snel weer een blogpost doen. Ik wil er elke 2 maanden een doen, dus eind juni kun je er weer een verwachten. Maar als je de voortgang in de tussentijd wilt volgen, volg me dan op Instagram: @oktoberdots!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

3 Comments

  1. Lieke schreef:

    Mijn vriend en ik zijn op het moment ook bezig met onze tuin. En van die groenteplantjes in je tuin hebben, ziet er toch wel heel gezellig uit. Het groeit ook zo goed bij jou!

    • Babet schreef:

      Tof! Ik vind het zo leuk om te doen! Het enige nadeel van groenten-plantjes is wel dat het in de winter behoorlijk kaal is, omdat bijna alles dood gaat nadat je de groenten hebt geoost. Daarom heb ik er ook kruiden en een rozenstruik staan. Dan is het tenminste niet helemaal kaal.

  2. […] If you want to see what they looked like in my last update: Click here! […]

Geef een reactie

Moestuin – deel 1
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.