Miniatuur Pompoen Winkeltje - Oktoberdots

Miniatuur Pompoen Winkeltje

Inmiddels kennen jullie het wel denk ik: ik koop een schattig miniatuur pakketje en maak er iets compleet anders van! Deze keer was het het “Summer Pavilion” van Crafts & Co dat ik kocht bij de Action. En daar maakte ik een “Autumn Pavilion” van, oftewel een miniatuur pompoen winkeltje!


Regelmatig krijg ik de opmerking “Wat gaaf dat je dat helemaal zo maakt, ik kan dat echt niet!“. Daarom heb ik mezelf deze keer uitgedaagd door helemaal geen enkele custom print te maken voor deze miniatuur. Als vormgever is het natuurlijk heel makkelijk om dingen op het juiste formaat te maken of zelfs compleet unieke dingen te maken voor mijn miniatuur. Maar ik snap dat dit voor veel van jullie niet zo makkelijk gaat. Daarom heb ik dit pakketje omgetoverd tot iets anders met alleen maar spullen die ik bij de Action kocht. Voornamelijk verf en klei, en ik moet zeggen dat dit misschien wel mijn favoriet tot nu toe is!


Alle benodigdheden voor het miniatuur pompoen winkeltje


In het pakketje dat ik kocht bij Action zit bijna alles om je miniatuur precies zo te maken als op het voorbeeld. Maar als je een miniatuur pompoen winkeltje wilt maken dan heb je nog wat extra dingen nodig. Hieronder vertel ik je precies wat.


Dit zit er in het pakketje:

 • Alle houten onderdelen
 • Verf om bepaalde onderdelen te verven inclusief klein kwastje
 • Prints met designs zoals behang voor de muren, maar ook klein labels voor doosjes
 • Een super uitgebreide handleiding waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd
 • Heel erg veel accessoires om je miniatuur mee te vullen
 • Een LED lichtje met bedrading

Wat je zelf nog moet kopen:

 • Véél lijm haha. Ik gebruikte voornamelijk secondelijm voor alle “harde” onderdelen.
  En een alles-lijm en papierlijm voor alle papieren onderdelen
 • Een batterij voor je lichtje
 • Decotime klei van de Action voor de pompoenen
 • Verf voor de kleine onderdelen en kozijnen
 • Spuitverf voor de kas

Wat ook heel handig is om te hebben:

 • Een Stanley mesje en een snijmat
 • Kleine tangetjes die je ook voor sieraden maken kunt gebruiken
 • Een pincet om kleine onderdelen mee vast te houden
 • Een sateprikker en speld voor de pompoenen

Pompoenen maken!

Omdat ik al wist dat ik veel pompoenen nodig had voor mijn miniatuur pompoen winkeltje ben ik daar mee begonnen. De klei van Decotime kocht ik bij de Action en moet je afbakken in de oven. Handig om dit van te voren te doen zodat je daarna meteen door kan met de rest!

Ik heb behoorlijk veel pompoenen gemaakt, voornamelijk losse maar ook een aantal stapeltjes!

Op Instagram heb ik een filmpje geplaatst met een kleine uitleg over het maken van deze pompoenen:
Bekijk de uitleg op Instagram


Onderdelen bouwen

Daarna ging ik aan de slag met de kleine meubels van het miniatuur pakket. Dit geeft me altijd een goed beeld van wat er allemaal in komt te staan, welke meubeltjes ik wel en niet wil gebruiken en hoe veel ruimte ik overhoud voor eigen creaties.

Ik heb alleen het blauwe kastje groen geverfd. De rest van de meubels heb ik gelaten zoals ze waren omdat dit al heel mooi paste bij mijn idee van een pompoen-winkel.


Om de kleuren van de pompoenen extra mooi uit te laten komen heb ik de kas zelf helemaal zwart gemaakt. In plaats van verven heb ik deze gespoten met mat zwarte lak en ik moet zeggen dat ik erg blij ben met het resultaat!

De kozijnen, luikjes, deur en luifel heb ik roest oranje-bruin geschilderd voor een beetje contrast.


De bodem heb ik eerst in verschillende tinten bruin geverfd voor het idee van aangestampte aarde. Daarna heb ik de kas op geplaatst en deze aan de buitenkant afgetekend zodat ik precies wist waar de kas komt voor de volgende stap. Er zit namelijk super grappig groen spul in het miniatuur pakketje om gras mee te maken! Smeer een flinke laag lijm op de delen waar je gras wilt hebben en strooi er voorzichtig het groene spul op. Om te zorgen dat het er niet af valt kun je na het drogen van de lijm de bodemplaat nog fixeren met matte vernis.


Miniatuur pompoen winkeltje

Als alle onderdelen klaar zijn is het tijd om de miniatuur in elkaar te zetten! Ik heb echt mega veel pompoenen gebruikt zoals je kunt zien op de foto’s hieronder. In de meubels, op de grond, aan de buitenkant van de kas, zelfs bovenop de luifel!

Oktoberdots Miniatuur Pompoen Winkeltje
Oktoberdots Miniatuur Pompoen Winkeltje lichtjes

Wat vind je van het eind resultaat? Heb ik je geïnspireerd om ook eens eigenwijs te doen of vind je het origineel beter? Als je het leuk vind kun je op Instagram vaker updates over miniaturen en andere knutselprojecten volgen!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Miniatuur Pompoen Winkeltje
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.