Miniatuur Magische Apotheek - Oktoberdots

Miniatuur Magische Apotheek

Toen ik van mijn favoriete miniaturen-merk een berichtje kreeg of ik interesse had om nog één van hun miniatuur huisjes wilde maken in mijn eigen stijl hoefde ik daar natuurlijk niet over na te denken. Ik koos een miniatuur chocolaterie en maakte er een magische apotheek van!


Crafts & Co miniaturen met 10% korting

Het bedrijf waar ik het over heb is natuurlijk Crafts & Co! Alle eerdere miniaturen die ik heb gemaakt en hier heb gedeeld komen ook van hen. Die kocht ik bij de Action, deze keer kreeg ik een setje uit hun eigen webshop: de miniatuur Chocolatier.

Wil jij ook zo’n super toffe miniatuur (of een ander knutselproject) maken?
Je shopt nu bij craftsandco.eu met 10% korting met code: Oktoberdots10

Deze code is geldig t/m 26 augustus 2023Het is meteen duidelijk waarom deze set iets duurder is dan de Action kitjes. Er zit een heel uitgebreide handleiding bij. Alle onderdelen zijn net wat mooier en steviger. Er zitten maar liefst 3 (!!) lichtjes bij, met een nette schakelaar inclusief batterijen. Er worden 2 fijne tubes lijm meegeleverd én een selectie aan tools zoals een schaartje, liniaal, mesje en ontzettend handig tangetje.


Van Chocolatier naar Magische Apotheek

Zodra ik een idee had van wat ik wilde maken ben ik meteen aan de slag gegaan! Even goed de handleiding doornemen is altijd belangrijk, ook als je helemaal niets anders maakt. De volgorde en bepaalde onderdelen blijven namelijk wél hetzelfde, anders maak je het jezelf alleen maar moeilijker dan nodig is.Normaal maak ik altijd zo veel mogelijk zelf, maar omdat in een apotheek véél flesjes staan besloot ik deze online te bestellen in plaats van zelf te maken van klei. Ik bestelde een setje van 40 kunststof flesjes in allerlei kleuren: 40 miniatuur flesjes. Om er vervolgens potion labels op te plakken. Maar.. de kleuren waren toch iets te fel voor de vibe die ik wilde creëeren. Dus spoot ik alle flesjes zwart en tada!De Apotheek inrichten

Eerst even testen met de inrichting voor ik alles vast ging zetten. Voor de muren, de vloer en de andere papieren onderdelen heb ik zelf nieuwe designs gemaakt. (Voor wie het niet weet: ik ben grafisch vormgever van beroep). Om helemaal aan te sluiten bij de magische apotheek, maar de muren en grond kun je ook prima verven in de stijl die je wilt.De deuren en kozijnen heb ik uiteraard matchend geverfd in bruin en zwart, net zoals de rest van het meubilair. De teksten op de bordjes sluiten ook perfect aan bij de magische vibe als je het mij vraagt!

Een parasol vond ik niet bij de apotheek passen dus maakte ik daar een gewoon tafeltje van. En om de inhoud van de winkel extra goed te kunnen zien heb ik de luifel naar de zijkant van het miniatuur gebouwtje verplaatst zodat dat boven het terras hangt.


Miniatuur Magische Apotheek resultaat

Ter info nog even hoe het originele miniatuur gebouwtje van Crafts & Co eruit zag: schattig, lief, wit en roze!Wat vind je van het eind resultaat? Heb ik je geïnspireerd om ook eens eigenwijs te doen of vind je het origineel beter? Als je het leuk vind kun je op Instagram vaker updates over miniaturen en andere knutselprojecten volgen!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

6 Comments

  1. Angelique Bouwmeester schreef:

    Ik blijf dit echt super gaaf vinden. Nu ben ik stiekem wel benieuwd wat jij met een huisje zou kunnen

  2. Petra schreef:

    Weer zo n ontzettend gaaf huisje. En hoe kom je aan de labels voor de flesjes? En waar heb je die flesjes gekocht?

  3. Sj Melein schreef:

    Wat gaaf dit zeg! Welke schaal hebben de labels?

Geef een reactie

Miniatuur Magische Apotheek
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.