Miniatuur Koffie Truck - Oktoberdots

Miniatuur Koffie Truck

Na mijn eerste miniatuur pakketje van de Action in november vorig jaar was ik meteen verkocht. Weer een nieuwe hobby erbij haha. Dus ben ik direct meer pakketten gaan zoeken. De eerst volgende die ik tegenkwam was een food truck “The Rolling Bistro”. Maar ook hier moest ik natuurlijk weer een eigen draai aan geven, dus maakte ik een miniatuur pumpkin spice koffie truck!


Hieronder laat ik je zien hoe ik de miniatuur food truck omgetoverd heb tot een herfstige pumpkin spice koffie truck met pompoenen, herfstdrankjes, koekjes, pumpkin pie en nog veel meer. Alle speciale onderdelen heb ik gemaakt met polymere klei, super handig!


Wat zit er in zo’n miniatuur kit?


In het pakketje dat ik kocht bij Action zit bijna alles om je miniatuur precies zo te maken als op het voorbeeld:

 • Alle houten onderdelen
 • Verf om bepaalde onderdelen te verven inclusief klein kwastje
 • Prints met designs zoals behang voor de muren, maar ook klein labels voor doosjes
 • Een super uitgebreide handleiding waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd
 • Heel erg veel accessoires om je miniatuur mee te vullen
 • Een LED lichtje met bedrading


Wat je zelf nog moet kopen:

 • Véél lijm haha. Ik gebruikte voornamelijk secondelijm, maar dat is niet slim op alle ondergronden. Kunststof en metaal kun je beter met een alles-lijm lijmen. En papier met een fotolijm.
 • Een batterij voor je lichtje.

Wat ook heel handig is om te hebben:

 • Een Stanley mesje en een snijmat
 • Kleine tangetjes die je ook voor sieraden maken kunt gebruiken
 • Een pincet om kleine onderdelen mee vast te houden

Beginnen met bouwen

Deze keer heb ik het iets anders aangepakt. Omdat de foodtruck heel veel geprinte onderdelen heeft heb ik eerst alle onderdelen opnieuw ontworpen. Als grafisch ontwerper was dat natuurlijk niet moeilijk haha.En vervolgens heb ik héél veel polymeer klei onderdelen gemaakt. Koekjes, pompoenen, taart, koffiebekers, noem het maar op!Daarna heb ik gewoon de handleiding gevolgd. Daar staat alles stap voor stap in beschreven. Welke houten onderdelen heb je nodig? Moet je deze verven, beplakken of neutraal laten? Welke accessoires horen erbij? Super handig om als leidraad te gebruiken. Zelfs wanneer je, net als ik, iets compleet anders maakt!Werk vervolgens gewoon het boekje af. Bouw de elementen die in de koffie truck moeten komen, verf de onderdelen die ongeverfd zijn of die je een andere kleur wilt hebben.

De verf die bij het pakket zit is trouwens echt niet fijn. Dus mocht je andere verf hebben dan zou ik zeer zeker adviseren die te gebruiken! Een goed dekkende acryl verf of zelfs latex of lak werken beter dan wat er bij zit.Zet je miniatuur koffie truck in elkaar!

Zijn alle losse elementen en accessoires klaar? Dan is het tijd om je miniatuur in elkaar te zetten! Denk hierbij goed na over de volgorde. Het is bijvoorbeeld handig om niet alle wanden van de food truck vast te zetten voor je aan het interieur begint, maar als je het boekje volgt komt dat helemaal goed!


Mijn miniatuur Koffie Truck

Voor ik het laat zien nog even het voorbeeldje van de kit die ik gekocht heb..

En dan is het tijd voor het resultaat van mijn miniatuur Pumpkin Spice koffie truck!


Local Dough cookies

Een leuk weetje

De chocolate chip cookies die je in mijn koffie truck ziet zijn van “Local Dough”, het koekjes bedrijf van mijn beste vriendin! Tenminste, daar zijn ze op geïnspireerd natuurlijk, want deze zijn van klei haha.

Zij maakt serieus de lekkerste chocolate chip cookies die ik ooit heb geproefd, dus deze konden natuurlijk niet ontbreken in mijn foodtruck!


Wat vind je van het eind resultaat? Heb ik je geïnspireerd om ook eens eigenwijs te doen of vind je het origineel beter? Als je het leuk vind kun je op Instagram vaker updates over miniaturen en andere knutselprojecten volgen, want de volgende is al weer in de maak!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Miniatuur Koffie Truck
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.