Miniatuur Boekenwinkel - Oktoberdots

Miniatuur Boekenwinkel

Het is weer zo ver, ik heb weer een nieuwe miniatuur in elkaar gezet! Het origineel was een zeepwinkeltje genaamd Margaret’s Soap Shop van de Action. Maar natuurlijk heb ik er geen zeepwinkel van gemaakt. Deze keer heb ik gekozen voor een miniatuur boekenwinkel met antieke spulletjes!


Hieronder laat ik je zien hoe ik de miniatuur zeepwinkel omgetoverd heb tot een super knusse miniatuur boekenwinkel met boeken, posters en scrollen en een prachtige gevel (al zeg ik het zelf haha). Alle speciale onderdelen in deze miniatuur heb ik gemaakt van papier! Super makkelijk dus.


Wat zit er in zo’n miniatuur kit?


In het pakketje dat ik kocht bij Action zit bijna alles om je miniatuur precies zo te maken als op het voorbeeld:

 • Alle houten onderdelen
 • Verf om bepaalde onderdelen te verven inclusief klein kwastje
 • Prints met designs zoals behang voor de muren, maar ook klein labels voor doosjes
 • Een super uitgebreide handleiding waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd
 • Heel erg veel accessoires om je miniatuur mee te vullen
 • Een LED lichtje met bedrading


Wat je zelf nog moet kopen:

 • Véél lijm haha. Ik gebruikte voornamelijk secondelijm voor alle “harde” onderdelen.
  En een alles-lijm en papierlijm voor alle papieren onderdelen.
 • Een batterij voor je lichtje.

Wat ook heel handig is om te hebben:

 • Een Stanley mesje en een snijmat
 • Kleine tangetjes die je ook voor sieraden maken kunt gebruiken
 • Een pincet om kleine onderdelen mee vast te houden

Beginnen met bouwen

Omdat ik nog niet precies wist welke kleuren ik wilde gaan gebruiken voor het gebouwtje van de boekenwinkel ben ik begonnen met de inrichting. Ik heb eerst alle kleine kastjes en tafeltjes gebouwd en deze geverfd in de kleuren waarvan ik dacht dat ze mooi zouden zijn in een antieke boekenwinkel.En vervolgens heb ik héél veel onderdelen van papier gemaakt. Kleine scrolletjes die ik heb opgerold rond een cocktailprikker en vastgeknoopt met een draadje borduurgaren. Ieniemienie boekjes waarvan ik de kaft op maat geprint heb en daarna op een stukje karton heb geplakt om ze een beetje volume te geven. En diverse posters en mandjes om de posters in te zetten.De volgende stap was om alle boeken, scrolls en posters in de kastjes en tafels te plaatsen en stevig te bevestigen. In het voorbeeld worden veel onderdelen los geplaatst, maar ik vind het zelf fijner wanneer alles stevig vast zit. Dan hoef ik me ook geen zorgen te maken als ik m’n miniatuur boekenwinkel verplaats.Nu alle interieur onderdelen klaar waren had ik ook een beter beeld van wat ik met de buitenkant van het boekenwinkeltje wilde doen. De sfeer van een oud monumentaal pand leek me super passend. Dus aan de buitenkant steen, donkergroen en goud. En aan de binnenkant houten vloeren en plafonds, Perzische tapijten en behang met boekenkasten.Zet je miniatuur boekenwinkel in elkaar!

Zijn alle losse elementen en accessoires klaar? Dan is het tijd om je miniatuur in elkaar te zetten! Denk hierbij goed na over de volgorde. Het is bijvoorbeeld handig om niet alle wanden van de boekenwinkel vast te zetten voor je aan het interieur begint, maar als je het boekje volgt komt dat helemaal goed!


Mijn miniatuur Boekenwinkel

Voor ik het laat zien nog even het voorbeeldje van de kit die ik gekocht heb..

En dan is het tijd voor het resultaat van mijn miniatuur antieke boekenwinkel!

Oktoberdots miniatuur boekenwinkel gevel

Wat vind je van het eind resultaat? Heb ik je geïnspireerd om ook eens eigenwijs te doen of vind je het origineel beter? Als je het leuk vind kun je op Instagram vaker updates over miniaturen en andere knutselprojecten volgen!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

7 Comments

 1. Julia schreef:

  Ahhh dit is zo leuk!! Wou dat ik zo creatief was zoals jij!

 2. sandra schreef:

  Je hebt me inspiratie gegeven, bedankt :-)!

 3. Faucon Chris schreef:

  Alors là chapeau, c’est superbe! J’ai trouvé cette fameuse savonnerie pour ma mère que j’ai monté selon les plans indiqués mais je vais sûrement en trouver une autre pour moi et la faire comme la vôtre, le résultat est excellent, bravo à vous!

 4. Petra schreef:

  Wat ontzettend gaaf! Waar heb je de prints gevonden voor de boekenkast en boeken?

 5. Heidi schreef:

  Vind echt tof hoe je deze zo verandert in je eigen stijl.

Geef een reactie

Miniatuur Boekenwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.