Miniatuur Alchemy Shop - Oktoberdots

Miniatuur Alchemy Shop

In November vorig jaar kocht ik een Miniatuur bouwpakketje bij de Action. Het was een super schattige, vrolijke snoepwinkel. Erg cute, maar niet helemaal mijn stijl. Dus, zoals ik meestal doe, gaf ik er een eigen draai aan en werd de miniatuur snoepwinkel een miniatuur Alchemy Shop!


Hieronder laat ik je zien hoe ik het miniatuur snoepwinkeltje omgetoverd heb tot een mysterieuze alchemy shop met kristallen ballen, potions, kristallen en potten vol speciale items. Gewoon met allerlei dingen die ik al in huis had zoals kralen en droogbloemen.


Wat zit er in zo’n miniatuur kit?

Oktoberdots Miniatuur Alchemy Shop bouwkit

In het pakketje dat ik kocht bij Action zit bijna alles om je miniatuur precies zo te maken als op het voorbeeld:

 • Alle houten onderdelen
 • Verf om bepaalde onderdelen te verven inclusief klein kwastje
 • Prints met designs zoals behang voor de muren, maar ook klein labels voor potjes
 • Een super uitgebreide handleiding waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd
 • Heel erg veel accessoires om je miniatuur mee te vullen
 • Een LED lichtje met bedrading


Wat je zelf nog moet kopen:

 • Véél lijm haha. Ik gebruikte voornamelijk secondelijm, maar dat is niet slim op alle ondergronden. Kunststof en metaal kun je beter met een alles-lijm lijmen. En papier met een fotolijm.
 • Een batterij voor je lichtje.

  Wat ook heel handig is om te hebben:

  • Een Stanley mesje en een snijmat
  • Kleine tangetjes die je ook voor sieraden maken kunt gebruiken
  • Een pincet om kleine onderdelen mee vast te houden

  Beginnen met bouwen

  Nadat ik had bedacht wat ik wilde gaan maken heb ik gewoon de handleiding gevolgd. Daar staat alles stap voor stap in beschreven. Welke houten onderdelen heb je nodig? Moet je deze verven, beplakken of neutraal laten? Welke accessoires horen erbij? Super handig om als leidraad te gebruiken. Zelfs wanneer je, net als ik, iets compleet anders maakt!  Werk vervolgens gewoon het boekje af. Bouw de elementen die in de shop moeten komen, verf de onderdelen die ongeverfd zijn of die je een andere kleur wilt hebben.

  De verf die bij het pakket zit is trouwens niet top. Dus mocht je andere verf hebben dan zou ik zeer zeker adviseren die te gebruiken!  Omdat ik echt iets anders van de shop wilde maken én het geluk heb grafisch vormgever te zijn heb ik bijna alle papieren elementen opnieuw ontworpen zodat ze perfect zouden aansluiten bij mijn miniatuur alchemy shop. Dus minder schattig en vrolijk en meer donker en creepy.  Zet je miniatuur shop in elkaar!

  Zijn alle losse elementen en accessoires klaar? Dan is het tijd om je miniatuur in elkaar te zetten! Je kunt de grotere stukken los plaatsen, maar ik heb ervoor gekozen om alles in mijn Alchemy Shop vast te lijmen. Op die manier kan ik ‘m makkelijk verplaatsen zonder dat alles omvalt.


  Oktoberdots Miniatuur Alchemy Shop interieur

  Hou ook hierbij weer de volgorde van de handleiding aan! Dit voorkomt dat je later ergens niet meer bij kan of onderdelen over houd. De handleiding is echt goed uitgeschreven en wat mij betreft ideaal om aan te houden zodat je zeker weet dat het goed gaat.


  Mijn miniatuur Alchemy Shop

  Voor ik het laat zien nog even het voorbeeldje van de kit die ik gekocht heb..

  Oktoberdots Miniatuur Cotton Candy Shop Action

  En dan is het tijd voor het resultaat van mijn miniatuur Alchemy shop!

  Oktoberdots Miniatuur Alchemy Shop

  Wat vind je van het eind resultaat? Heb ik je geïnspireerd om ook eens eigenwijs te doen of vind je het origineel beter? Als je het leuk vind kun je op Instagram vaker updates over miniaturen en andere knutselprojecten volgen, want dit gaat zeker niet de laatste zijn!

  OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

  Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

  4 Comments

  1. Julia Castillejos schreef:

   Ahh dit is zo tof!! Ik ben ook bezig met zo’n kitje (coffee shop/bar), maar ben niet zo creatief handig zoals jij haha.

   • Babet schreef:

    Gaaf! Die heb ik ook gemaakt en komt binnenkort online 🧡 maar het is gewoon sowieso leuk om mee bezig te zijn, of je nu gewoon maakt wat het pakket zegt of er je eigen draai aan geeft 😊

  2. Anne schreef:

   Wat heb je dit vet gemaakt zeg!

  Geef een reactie

  Miniatuur Alchemy Shop
  Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.