Mini Pumpkin Pies - Kleine pompoentaartjes - Oktoberdots

Mini Pumpkin Pies

Misschien heb je al eens een grote versie van een pompoentaart gemaakt, misschien niet, maar vandaag deel ik met jullie het zeer eenvoudige recept voor mini pumpkin pies! Iets minder vulling en wat meer korst.


Een ander groot voordeel van deze mini pumpkin pies is dat je er zo weinig of veel van kunt maken als je nodig hebt. Een grote taart is een grote taart, daar kunnen flink veel mensen van eten. En soms is dat precies wat je nodig hebt, maar soms heb je slechts taart voor 4 personen nodig. En dat is waar deze Mini Pumpkin Pies van pas komen!


In dit recept verwijs ik naar mijn recepten voor pompoen puree en pumpkin spice. Het lekkerste is het echt wanneer je deze ingrediënten zelf maakt. Maar heb je daar geen tijd voor? Dan kun je ook prima pompoen puree uit blik gebruiken en voorgemixte kruiden.


Mini Pumpkin Pies

 • 1 rol kant-en-klaar taartdeeg
 • 425 gram pompoenpuree
 • 1 blikje gecondenseerde melk met suiker (397 gram)
 • 2 grote eieren
 • 6 gram pumpkin spice
 • Een muffinvorm voor 12 muffins
 1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
 2. Haal het kant-en-klare taartdeeg alvast uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen voor je het uitrolt. Dit zorgt ervoor dat het niet breekt.
 3. Rol het deeg uit en steek 12 rondjes van ongeveer 10 cm uit het deeg. Rol de restjes opnieuw op en gebruik deze eventueel om decoratieve blaadjes voor taartjes uit te snijden.
 4. Vet je muffinvorm goed in en plaats in elk vormpje een deegrondje. Duw deze goed aan in de hoekjes, maar zorg dat het deeg niet scheurt.
 5. Meng 425 gram pompoenpuree, 397 gram gezoete gecondenseerde melk, 2 eieren en 6 gram pumpkin spice in een grote kom tot een gladde massa.
 6. Giet de vulling in met deeg beklede muffinvormpjes. Bedek indien gewenst met een deeg blaadje of vormpje.
 7. Bak de mini pumpkin pies 15 minuten in de voorverwarmde oven op 220 °C. Verlaag daarna de oventemperatuur tot 170 °C en bak de taartjes nog 20-25 minuten langer.
 8. Laat ze nu 30 minuten afkoelen in de muffinvorm. Daarna kun je ze lauw-warm serveren of nog een uurtje buiten de vorm verder af laten koelen tot ze helemaal afgekoeld zijn.
Zoet + desserts
Amerikaans

Tip! Deze pompoentaarten zijn ook geweldig als toetje. Warm ze voor het opdienen een beetje op in de oven en serveer de slagroom ernaast. Ze smaken nog beter als ze een beetje warm zijn!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Mini Pumpkin Pies
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.