• No Products in the Cart

Mini Pecan taartjes

Mini Pecan taartjes! Geen grote taart, want die moet je nu toch helemaal alleen opeten. Deze kleine taartjes zijn ideaal want je kunt er zo veel of weinig maken als je nodig hebt (of zin in hebt). Ik ben een groot fan van mini taartjes!


Het leuke van mini taartjes vind ik dat je kunt wisselen met vulling. Maak een aantal verschillende smaakjes en laat mensen kiezen wanneer je bezoek hebt. Of hou zelf gewoon thuis een taartjes-proeverij. Naast deze pecan taartjes, heb ik ook een recept voor mini pumpkin-pies op mijn blog!


Dit heb je nodig voor 12 mini Pecan taartjes:

  • 1 rol kant-en-klaar taartdeeg
  • 75 gram ongezouten boter
  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 125 ml maple syrup / ahornsiroop
  • 3 grote eieren
  • 3 gram zout
  • 5 ml vanille extract
  • 220 grof gehakte pecannoten
  • Een muffinvorm voor 12 muffins

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Haal het kant-en-klare taartdeeg alvast uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen voor je het uitrolt. Dit zorgt ervoor dat het niet breekt.

Rol het deeg uit en steek 12 rondjes van ongeveer 10 cm uit het deeg. Rol de restjes opnieuw op en gebruik deze eventueel om decoratieve blaadjes voor taartjes uit te snijden.

Vet je muffinvorm goed in en plaats in elk vormpje een deegrondje. Duw deze goed aan in de hoekjes, maar zorg dat het deeg niet scheurt.

Smelt de 85 gram boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg 200 gram bruine basterdsuiker en 150 ml maple syrup toe en klop tot een gladde massa. Breng het mengsel aan de kook en haal het daarna van het vuur. 

Giet het mengsel in een kom om 15 minuten af te koelen. Sla dit niet over! Anders stollen je eieren namelijk zodra je ze toevoegt.

Voeg 3 eieren, 3 gram zout en 5 ml vanille extract toe aan het siroop-mengsel en mix tot het gecombineerd is. Verdeel de 220 gram gehakte pecannoten over de met deeg beklede muffinvormpjes. En giet daarna voorzichtig het siroop-mengsel erover.

Bedek de bakvorm met aluminium folie en bak de mini pecan taartjes 15 minuten in de voorverwarmde oven op 175 °C. Haal daarna de folie eraf en bak de taartjes nog 20-25 minuten langer.

Laat ze nu 30 minuten afkoelen in de muffinvorm. Daarna kun je ze lauw-warm serveren of nog een uurtje buiten de vorm verder af laten koelen tot ze helemaal afgekoeld zijn.


mini pecan taartjes recept

Heb je zelf deze Mini Pecan Taartjes gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots, ik vind het altijd onwijs leuk om het resultaat te zien.

3 December 2020
8 December 2020

RELATED POSTS

Leave a Reply