Mini kasje van fotolijstjes - Oktoberdots

Mini kasje van fotolijstjes

Het is lang geleden dat ik ZO enthousiast was over een DIY! Wie had ooit gedacht dat je van een aantal simpele fotolijstjes een fantastische mini kas kon maken? Perfect om te stijlen voor herfst, Halloween, kerst en eigenlijk gewoon het hele jaar door. Lees snel verder om te zien hoe je een mini kasje van fotolijstjes kunt maken.


Alvast sorry voor de rommelige foto’s haha. Ik was zo enthousiast om met dit idee aan de slag te gaan dat ik niet eens de moeite heb genomen om de tafel op te ruimen. Maar ik heb wel voldoende foto’s gemaakt zodat het hopelijk duidelijk is welke stappen ik heb gevolgd om dit mini kasje van fotolijstjes te maken. Het is namelijk makkelijker dan je zou denken!

Hieronder maak ik eerst een lijstje voor je met materialen die je nodig hebt (optioneel of niet). En daarna laat ik in een aantal simpele stappen zien hoe je dit super toffe mini greenhouse maakt. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan vooral in de comments en ik zal ze zo snel mogelijk beantwoorden!


Dit heb je nodig:

 • 12 dezelfde fotolijstjes
  Ik gebruikte deze lijstjes van 10×15 van de Action, maar elk formaat kan
 • (Spuit)verf in je kleur naar keuze
 • Een plank om de bodem van je kas te maken
 • Sterke, transparante lijm of kit
  Ik gebruikte Bison Kit Transparant
 • Optioneel: poten en metalen hoekbeschermers
  Dit is de set die ik gebruikt heb: Vintage brons beslag set

Mini kasje van fotolijstjes maken

Stap 1. Pak alle fotolijstjes uit en haal ze uit elkaar

Met een tangetje heb ik de pinnetjes uit de achterkant van het fotolijstje getrokken. En vervolgens heb ik aparte stapels gemaakt voor de frames, het glas en de rest van de onderdelen die je niet nodig hebt voor deze DIY.


Stap 2. Bevestig de lijstjes aan elkaar

Plak 3 lijstjes met de lange kanten tegen elkaar. Dit wordt de voorkant van je mini kas. Herhaal dit voor de achterkant.

Laat dit even goed drogen en bevestig daarna de voor- en achterkant aan elkaar door er aan beide zijdes een lijstje tussen te plakken. De basis van je kas staat nu!

Vervolgens plak je 2 lijstjes met de korte kant tegen elkaar. Ook dit herhaal je, dat wordt de deksel van je mini kasje van fotolijstjes.

Plak de 2 kanten van je deksel aan elkaar en laat ook dit weer goed drogen.


Stap 3. Maak de bodem op maat

Plaats je kas zonder deksel op een houten plank of plaat. Teken af rondom de lijstjes en zaag deze nu op maat. Zo heb je heel makkelijk het juiste formaat bodem voor jouw kas.


Stap 4. Verf je mini kasje in jouw kleur naar keuze

Nu je frame en bodem helemaal klaar zijn, maar er nog geen glas in zit is het tijd om je kas te verven. Dit kun je gewoon met verf en een kwast doen, maar spuitverf is ook erg handig.

Zelf heb ik gekozen voor mat zwarte spuitverf, maar elke kleur kan! En vergeet niet de binnenkant van de kas en zowel de boven- als onderkant van de bodem te verven.


Stap 5. Bevestig het glas

Is je verf droog en ben je helemaal tevreden? Dan is het tijd om het glas terug in de kas te doen. Plaats het deel van het frame waar je het glas in wilt bevestigen met de “goede” kant naar beneden. Doe een dun laagje lijm op de randen aan de binnenkant van het lijstje en plaats je glas erin. Laat het liggen terwijl je lijm droogt. Zo blijft het glas netjes op z’n plek zonder te verschuiven.


Stap 6. Bevestig de details

Stap 6 is optioneel. Je mini kasje van fotolijstjes is namelijk al super tof zo. Maar als je wilt kun je er nog kleine pootjes en/of hoekbeschermers aan toevoegen. Omdat ik wilde gaan voor een beetje een Victoriaanse stijl heb ik gekozen voor vintage bronzen pootjes en hoekbeslag. Maar elke stijl kan!

Omdat de bodem van mijn kasje van trespa is en niet van hout kon ik er niet in boren. Daarom heb ik de pootjes en hoekjes net als de rest van de kas gelijmd. Maar het beste en meest stevige is natuurlijk om zowel lijm als de meegeleverde schroefjes te gebruiken, dat is wat ik zou adviseren.


En dan is het tijd om je mini kasje van fotolijstjes te stijlen en gebruiken! Ik heb er diverse kleinere objecten in gezet zoals een plantje, een kristal en mijn favoriete kaars in apothekersstijl. Zo leuk om er de komende tijd mee te gaan spelen qua stijling!

Oktoberdots Mini kasje van fotolijstjes DIY

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Heb je zelf een mini kasje gemaakt naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

1 Comment

 1. Gertrude schreef:

  Sehr hübsch, das kleine Gewächshaus aus Fotorahmen! lg

Geef een reactie

Mini kasje van fotolijstjes
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.