Mei boeken wrap-up - Zomer hekserij - Hungergames - Oktoberdots

Mei boeken wrap-up

In mei wilde ik wat meer boeken lezen met een vrolijk-gekleurde cover en volgens mij is dat gelukt! Ik heb 4 boeken gelezen die ik allemaal leuk vond, dus een prima maand. Dit is mijn mei boeken wrap-up.


Alle boeken uit mijn Mei boeken wrap-up waren erg goed. Sommige zijn vrij populair, anderen kende wat minder goed of zijn niet zo goed beoordeeld. Maar ik heb al wel gemerkt dat ik het echt niet altijd eens ben met de mening van anderen op Goodreads of Bookstagram. Vorig jaar heb ik veel boeken gekocht omdat ze populair waren en ze me waren aangeraden door andere mensen. Maar dit jaar ga ik echt weer meer mijn eigen boeken uitkiezen. Nadat ik m’n huidige stapel ongelezen boeken heb gelezen natuurlijk.


Happily Ever After

LANG & GELUKKIG

Dit boek is een spin-off van de Selectie serie. Een serie waarvan ik nooit had gedacht dat ik hem leuk zou vinden, maar elke keer dat ik een boek kocht zat er wel een flyer van deze serie in, dus uiteindelijk heb ik ze een kans gegeven. En ik moet toegeven, ze zijn écht leuk! Dus toen ik dit boek met extra verhalen van verschillende personages uit het boek zag wist ik dat het ik het echt wilde lezen.

Waar gaat het over: Deze bundel bevat de vier Selection-novelles: De prinsDe lijfwachtDe koningin en De favoriet, plus nog niet eerder uitgegeven bonusmateriaal. Het is een echt collector’s item voor de fans, met een kaart en illustraties in het binnenwerk.

Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie. De lijfwacht beschrijft Aspens tot nu toe nog onbekende leven binnen de paleismuren. In De koningin strijdt Amberly, de moeder van prins Maxon, om de hand van haar prins. De favoriet vertelt het verhaal van de liefde tussen Marlee en lijfwacht Carter.

Net als de andere boeken van de Selectie serie was ook dit weer een heerlijk boek. Ik vond het onwijs leuk om wat meer te lezen over de andere personages in het boek en hun kant van het verhaal te zien. Ook vooral omdat je te lezen krijgt wat er in hun leven speelde op het moment dat America (de hoofdpersoon) niet in de buurt was. Dus als je de andere Selectie boeken leuk vond, dan is dit echt een aanrader.

Klik hier om “Lang & Gelukkig” te bestellen in het Nederlands
&
Click here to buy “Happily Ever After” in English


Soul Seekers: De Bestemming

Misschien ken je dit boek, Soul Seekers – De Bestemming / Fated, ik kende het in elk geval niet tot iemand aanbood het boek te ruilen. Het verhaal sprak me wel meteen aan. Een boek over een meisje dat erachter komt dat ze speciale krachten heeft is niet zo origineel, maar dit verhaal gaat over oude, inheemse krachten en dat is iets waar ik nog niet eerder over gelezen had.

Waar gaat het over: Daire Santos wordt geplaagd door angstige visioenen. En wie is die jongen in haar dromen met de blauwste ogen ter wereld? Daires grootmoeder vertelt haar dat ze toegang heeft tot de wereld tussen leven en dood. Ze moet het opnemen tegen een kwaadaardige tegenstander die mensen van hun ziel kan beroven. Daire leert omgaan met haar nieuwe krachten. Wanneer ze Dace ontmoet, de jongen uit haar dromen, wordt alles anders. Is hij een van de vijanden die ze moet vernietigen?

Hoewel dit boek zich voornamelijk richt op een meisje dat haar weg vindt met haar nieuwe krachten, kun je zien dat daar een dieper verhaal achter zit. Terwijl Diare probeert te wennen aan haar nieuwe krachten, gebeurt er iets veel serieuzers in de stad in New Mexico waar ze woont. Ik heb het gevoel dat we daar meer over zullen horen in de volgende boeken van deze serie. Ik was niet super gek op dit verhaal, maar het is zeker interessant genoeg voor mij om ook het volgende boek te willen lezen.

Klik hier om “Soul Seekers – De Bestemming” te bestellen
&
Click here for “Soul Seekers – Fated” in English


My May reads 2020

De Graces – Vervloekingen

THE CURSES

Ik snap echt niet waarom deze boeken niet populairder zijn! Dit is het tweede boek van de “De Graces” duologie en ook dit verhaal vond ik weer heerlijk. Het voelt aan aan een zomers heksen verhaal, waarvan er vrij weinig zijn. Het is luchtig maar toch met een hint creepy en mysterie.

Waar gaat het over: Na alle verontrustende gebeurtenissen van de afgelopen maanden zijn de Graces vastbesloten om hun geheimen te begraven en terug te keren naar het gewone leven, maar de vloek die op de familie rust weerhoudt hen daarvan. 

Wanneer Summer Grace een mysterieuze set tarotkaarten vindt, wordt de allesomvattendheid van deze dodelijke vloek pas echt duidelijk. Ze ontdekt dat haar vroegere vriendin River de sleutel is tot het verbreken ervan. Als zij de heksenkring van Thalia, Fenrin en Summer aanvult, zullen ze daar alle vier een enorme kracht aan ontlenen. Het is een groot risico. Zíj is een groot risico. Maar zo veel macht is dat risico toch wel waard?

Terwijl het eerste boek van deze serie zich voornamelijk richtte op Morgan / River en hoe de buitenwereld de Graces zag, geeft het tweede en laatste boek je meer inzicht in de wereld van de Graces zelf. Ze proberen alles te corrigeren dat vorig jaar is misgegaan, en dat is niet gemakkelijk. Dingen gaan niet zoals gepland en dat maakt het geloofwaardig. Ik denk echt dat deze boeken perfect zijn voor een beetje zomermagie!

Klik hier om “De Graces 2 – Vervloekingen” te bestellen
En klik hier om “De Graces 1” te bestellen
&
Click here to buy “The Graces – The Curses” in English


De Ballade van Slangen en Zangvogels

THE BALLAD OF SONGBIRDS & SNAKES

Ik denk niet dat dit boek veel introductie nodig heeft. Het is een prequel van de Hungergames boeken over een personage de wij kennen als “President Snow”.

Waar gaat het over: In het Capitool bereidt de achttienjarige Coriolanus Snow zich voor op zijn enige kans op roem en succes, als mentor in de tiende jaarlijkse Hongerspelen. Hij moet charmanter, slimmer en geraffineerder te werk gaan dan zijn medestudenten en zijn tribuut naar de overwinning helpen.

Hij krijgt de vernederende opdracht om mentor te zijn van de vrouwelijke tribuut uit District 12, het laagste van het laagste. Vanaf nu zijn Coriolanus en zijn tribuut verbonden door hun lot: iedere keuze die hij maakt kan leiden tot gunst of mislukking, zege of ondergang. Buiten de arena begint Coriolanus mee te leven met zijn tribuut… en moet hij kiezen wat hij belangrijker vindt: de regels blijven volgen of doen wat nodig is om te overleven.

Zoals ik al zei, dit boek heeft niet echt veel uitleg nodig. Als je de Hungergames boeken leuk vond, dan zal je dit boek waarschijnlijk ook wel leuk vinden. Het heeft best wat twists & turns, maar helaas niet echt veel character development. Wat natuurlijk te verwachten viel aangezien we allemaal weten wat voor persoon Snow wordt. Het einde voelde een beetje gehaast, ik heb het 2 keer gelezen om te zien of ik misschien iets gemist had. Maar het was gewoon een vermakelijk boek en het was onwijs tof om weer in de wereld van de Hungergames te duiken.

Klik hier om “De Ballade van Slangen en Zangvogels” te bestellen
&
Click here for “The Ballad of Songbirds & Snakes” in English


Deze blogpost bevat affiliate links, klik hier om te lezen wat dat inhoudt.

En dat is mijn Mei boeken wrap-up! Welke boeken heb jij de afgelopen maand gelezen? Heb je nog aanbevelingen van minder populaire boeken? Laat het me hieronder weten, dan kan ik wat nieuwe boeken toevoegen aan mijn Goodreads account!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Mei boeken wrap-up
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.