• No Products in the Cart

Makkelijk kussenhoesje maken

Dit kussenhoesje is zó makkelijk dat echt iedereen het kan! Geloof me, dit kun je, zelfs als het je eerste keer achter het naaimachine is. Of gewoon met de hand natuurlijk, want dit makkelijk kussenhoesje maken kan iedereen.


Je hebt er ook bijna niets voor nodig. Stof, een binnenkussen en naald & draad. That’s it! Geen ritsen of moeilijk gedoe. En het zijn zo weinig stappen dat het nauwelijks een DIY te noemen is, maar toch leg ik het je hieronder uit.


Dit heb je nodig voor dit makkelijk kussenhoesje maken

  • Een flinke lap stof naar keuze
  • Naald en draad of een naaimachine
  • Een binnenkussen
  • Optioneel: drukknoopjes of klittenband

Het is belangrijk dat je voor je begint bepaalt welk binnenkussen je gaat gebruiken. Ik haal mijn binnenkussens altijd bij Leen Bakker omdat ze daar veel verschillende maten hebben en ze ook nog eens ontzettend betaalbaar zijn. Meet je binnenkussen op. Voor het voorbeeld ga ik even uit van een binnenkussen van 45×45 cm.

Teken de stof af. Tel aan beide kanten 1 cm extra op, die heb je nodig voor het naaien. En teken 2,5 tot 2,8 keer de lengte van het kussen af. In dit geval knip ik dus een lap stof van 47 cm breed (45+2) en ongeveer 120 cm lang (45×2,7).

Zoom beide korte kanten netjes om naar binnen toe zodat je afgewerkte randjes krijgt. Afhankelijk van je stof kun je ze één of twee keer omslaan voor je ze stikt.

Vouw nu de stof (met de goede kant naar binnen) zodat je een stuk stof krijgt dat even hoog is als je kussenhoes. In mijn geval is de lap nu 47 cm breed en 45 cm hoog.

Naai beide open, onafgewerkte kanten dicht en draai daarna je kussenhoesje met de juiste kant naar buiten.

En dat was het al! Doe je binnenvulling erin en je eigen kussenhoesje is klaar. Ontzettend makkelijk toch?

Als je wilt kun je nog drukknoopjes bevestigen zodat het extra goed dicht blijft, maar door de overlappende stof is dit in principe niet nodig.

P.S. Een katje als hulp is aan te raden alhoewel het werken er niet sneller door gaat.


super makkelijk diy kussenhoesje

Heb je zelf een makkelijk kussenhoesje gemaakt met de uitleg op mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots!

19 november 2020
22 november 2020

RELATED POSTS

Geef een reactie