Maisdoolhof in Nederland Nederland & Belgie - Herfst uitje - Oktoberdots

Maisdoolhof in Nederland

Gisteren heb ik iets gedaan dat al 3 jaar op mijn to-do lijstje stond, namelijk: een maisdoolhof bezoeken in Nederland! Wat mij betreft een geweldig herfstuitje, maar op de een of andere manier kwam het er steeds niet van. Tot gisteren dan. En het is écht een aanrader!


In 2018 hoorde ik voor het eerst dat er ook maisdoolhoven te bezoeken zijn in Nederland. In (bijna) elke provincie in Nederland is tegenwoordig wel een maisdoolhof te vinden. Onderaan deze blogpost vind je een handige kaart met alle doolhoven in Nederland en net over de grens. Wij bezochten vandaag die bij Hof van Overveld in Prinsenbeek, vlak bij Breda.


Wanneer is het maisdoolhof te bezoek

Het maisdoolhof van Hof van Overveld is elk jaar vanaf half juli open. Toch zou ik adviseren om te wachten tot het eind augustus of begin september is. Op dat moment is het mais namelijk op z’n hoogst en kun je er ook als volwassenen niet meer overheen kijken. Wel zo leuk om je in een écht doolhof te begeven natuurlijk.

Maisdoolhof Breda ingang

Je kunt er elke dag tussen 10.00 en 18.00 uur terecht. Mijn advies is om op een doordeweekse dag te gaan en dan het liefst tijdens schooluren. Dan is het lekker rustig en kun je op je gemak alle uithoeken van het doolhof onderzoeken.

Zonnige herfstdag doolhof

Dat is ook wel nodig trouwens, want in het doolhof zit een speurtocht verstopt! Je krijgt een kaartje mee waarop je 14 letters in kunt vullen, deze 14 letters staan op 14 bordjes die in het maisdoolhof verstopt zijn. Dat maakt het speuren in het doolhof nóg leuker!

Met de letters die je vindt maak je een woord en als je antwoord goed is maak je kans op een cadeaubon van €20,-. Een leuke extra, maar de zoektocht zelf is gewoon al super tof op zich.

De entree voor het maisdoolhof is trouwens €6,- per persoon, ongeacht je leeftijd. En je bent ongeveer anderhalf uur bezig in het doolhof.

Sla ook zeker het uitkijkpunt in het midden van het doolhof niet over! Het is super leuk om te zien hoe ver je al bent gelopen. Heb je hoop om vanuit het midden de weg te zoeken? Dan moet ik je teleurstellen! Het mais is hoger dan de paden breed zijn, dus je ziet er niets van. Houdt het wel zo spannend. Mocht je er nu echt niet zelf uit komen, geen paniek. Je krijgt een envelop met plattegrond mee zodat je hoe dan ook altijd uit het doolhof komt.

Na onze route door het maisdoolhof hebben we nog een drankje op het terras gedaan. Al met al een heerlijke middag.

Tip! Neem een flesje water mee het doolhof in. Tussen het mais met de vochtige grond kan het vrij benauwd worden, zelfs als het niet zo warm is. Een flesje water is dan heel fijn om bij de hand te hebben.

De grond is overigens zo goed platgelopen en lekker stevig en de paden zijn goed breed, dus ook met een rolstoel is dit maïsdoolhof goed toegankelijk! Alleen het uitkijkpunt moet je overslaan, maar het doolhof zelf is goed te bezoeken.


Ik vond het echt super leuk om eindelijk eens een maisdoolhof te bezoeken. Je loopt lekker buiten tussen de planten en op een bewolkte dag zoals gisteren voel je de herfst al helemaal. Wat mij betreft een herfst-uitje dat ideaal is voor jong en oud!


Op zoek naar een ander maïsdoolhof in Nederland of België?

Hieronder vind je een handige kaart met allerlei maïsdoolhoven die ik kon vinden in Nederland en België. Klik op de linkjes om naar de website van het maïsdoolhof te gaan en alle info te lezen. Zoals je op de websites ziet zijn sommige doolhoven meer voor kinderen terwijl anderen ook prima geschikt zijn voor volwassenen.


Check voor je een maïsdoolhof gaat bezoeken altijd goed de website en bel eventueel voor actuele informatie! De websites zijn niet altijd up-to-date en veel mais wordt in September geoogst, het zou zonde zijn als je voor niets gaat rijden.

Als je de komende tijd een maisdoolhof in Nederland of België gaat bezoeken dan zou ik zeggen: veel plezier!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Maisdoolhof in Nederland
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.