Maart boeken wrap-up - Fantasy - Vampieren - Oktoberdots

Maart boeken wrap-up

Dit is al mijn derde boekpost! Het is deze maand echter niet zo spannend. Ik heb deze maand maar 2 boeken gelezen vanwege de wereldwijde pandemie waardoor ik niet echt zin in had om te lezen, maar ook omdat ik niet van een van de boeken genoot. Dus deze 2 boeken zijn mijn complete Maart boeken wrap-up.


Je vraagt je misschien af waarom ik een boek las dat ik niet leuk vond en het ook nog helemaal uitlas. Nou, het antwoord is simpel: ik hoopte dat het beter zou worden en ik heb het vervolg al gekocht …


De Kraaien – List & Leugens

Deze maand las ik De Kraaien – List & Leugens / Six of Crows van Leigh Bardugo. Dit boek is het eerste van een duologie en speelt zich af in hetzelfde universum als de Shadow & Bone-trilogie.

Waar gaat het over: In de eerste trilogie leer je over de wereld waar mensen met speciale krachten worden gevreesd en onderdrukt totdat ze nodig zijn om de wereld te redden. De krachten van de mensen in dit verhaal zijn anders dan die ik ooit heb gelezen en ik vond het heerlijk om deze 3 boeken te lezen! De duologie heeft bijna niets met die krachten te maken en hoewel het zich afspeelt in dezelfde wereld, voelde het bijna alsof ik een boek las over misdadigers in de VOC-periode.

Dus zoals je misschien al geraden had, was dit het boek dat ik niet leuk vond. Maar omdat ik zo veel van de eerste trilogie hield, kocht ik beide boeken van deze duologie onmiddellijk. Daarom heb ik het toch uitgelezen. De mensen die ook niet echt fan waren van het eerste boek, vertelden me dat het tweede beter zou zijn. Dus daar hoop ik op. Ik heb wat meer magie nodig in mijn boeken!

Klik hier om “De Kraaien – List & Leugens” te kopen
&
Click here for “Six of Crows” in English!


Books I've read in March

Carry On

Dit is het eerste boek dat ik ooit heb gelezen van Rainbow Rowell. En ik kan je zeggen: het zal zeker niet het laatste zijn!

Ik weet dat je een boek niet kunt beoordelen op zijn omslag, maar ik doe het toch. Ik ben een grafisch ontwerper, dus ontwerpen zijn belangrijk voor mij. En dit boek zag eruit alsof het ging over een of ander tiener-feelgood-verhaal, dus ik heb nooit de moeite genomen om de blurb te lezen. Ik bedoel .. kijk ernaar! Tot ik dit boek tegenkwam in een 5 euro-bak.

Wat blijkt: dit LGTB+ boek gaat over een magische school met tovenaars en vampieren! Een jongen die “de uitverkorene” is met zijn (vermeende) vampier-kamergenoot en enkele vrienden die de wereld moeten redden en toch hun school moeten zien af te maken. WHUT ?! Waarom zou zo’n geweldig verhaal een omslag als deze hebben?! Ik snap het niet.

Hoe dan ook, ik ben super blij dat ik dit boek heb opgepakt, want ik vond het verhaal geweldig! Het liet me constant nadenken over wat er daarna zou gebeuren en hoewel mijn beschrijving een beetje op Harry Potter lijkt: dat is het niet. Dit verhaal heeft een heel andere sfeer.

Klik hier om “Carry On” te bestellen
&
Click here for “Carry On” in English (with a much better cover!)


Deze blogpost bevat affiliate links, klik hier om te lezen wat dat inhoudt.


Dus ja, deze 2 boeken zijn mijn complete Maart boeken wrap-up. Een boek dat ik echt fantastisch vond terwijl ik dat niet verwachtte en een waarvan ik dacht dat ik het heel tof zou vinden, maar dat onwijs tegen viel. Wat was jouw favoriete boek van vorige maand?

En als je van lezen houdt: laten we vrienden worden op Goodreads! Klik hier voor mijn account.

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

3 Comments

  1. […] So these were my April reads! What books did you read last month? Any recommendations for me? Let me know below this blogpost so I can add some new books to my Goodreads account! […]

  2. […] So these were my May reads! What books did you read last month? Any recommendations for me? Let me know below this blogpost so I can add some new books to my Goodreads account! […]

  3. […] je in een eerdere boeken wrap-up al kon lezen was ik niet echt fan van het eerste boek van De Kraaien serie. Waarom ik dan toch aan […]

Maart boeken wrap-up
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
%d