Maan & Sterren Vans zelf maken - DIY - Oktoberdots

Maan & Sterren Vans

Afgelopen week postte ik het al op Instagram: ik ben aan de slag gegaan om een paar basic Vans schoenen te pimpen! Sinds ik mijn super schattige kleine plotter heb (ik laat in deze post zien welke) ben ik van alles en nog wat aan het beplakken. Voornamelijk met manen en sterren, want dat is mijn huidige obsessie. Dus ook mijn schoenen moesten er aan geloven en ik maakte Maan & Sterren Vans!


Cricut Joy Plotter

Allereerst wil ik meteen zeggen dat je voor dit soort dingen echt niet perse een plotter (automatische snijmachine) nodig hebt! Ik deed dit tot dit jaar ook altijd met de hand. Je bent er langer mee bezig, maar het is prima te doen.

Alleen omdat ik zo veel DIYs doe in een jaar vond ik dat ik mezelf een leuke bonus mocht geven vorig jaar. En dat is mijn nieuwe plotter geworden. Ik heb gekozen voor een Cricut Joy, voornamelijk vanwege het formaat. Ik hoor over zowel Cricut als Cameo (beide plotter merken) goede dingen. Maar omdat mijn werkkamer al ontzettend vol staat met spullen voor de webshop heb ik gekozen voor het kleinste apparaat. En dat was dus de Cricut Joy!

Mocht je zelf een Cricut Joy willen aanschaffen dan zou ik zeker adviseren om het starters pakket te nemen. Hier zitten verschillende soorten folie bij en dat is ideaal om te testen. Zo koop je niet een hele rol van materiaal dat je bijvoorbeeld helemaal niet fijn vind.


Maan & Sterren Vans maken

Een deel van deze DIF is een beetje een technisch verhaal. Omdat ik van beroep vormgever ben heb ik programma’s om mee te werken die de meesten van jullie niet gebruiken. Dus ik zal proberen het zo simpel mogelijk uit te leggen en tegelijkertijd te laten zien wat ik heb gedaan.


Oktoberdots Maan & Sterren Vans basis

Begin met canvas schoenen!

Dat mogen Vans zijn, maar ook Converse All Stars of andere canvas schoenen zijn perfect te gebruiken.

Zorg dat je schoenen goed schoon en droog zijn voor je aan de slag gaat.


Maan & Sterren printje

Dit is mijn printje

Dit is het printje dat ik op mijn schoenen heb gebruikt.

Download de afbeelding en print hem als je alles handmatig gaat snijden. Of upload hem naar het programma van je plotter als je een plotter gebruikt.

Je kunt natuurlijk ook elk ander willekeurig printje gebruiken.


Oktoberdots Cricut Joy plotter

Printje uitsnijden

Snijd nu het printje uit en verwijder de overtollige folie.

Dit kan dus met een mesje en snijmat. Of met je plotter.

Kijk hierbij goed hoeveel je nodig denkt te hebben voor je schoenen. Je kunt altijd later nog wat bij snijden, maar het is zonde van het werk als je veel te veel doet.


Strijken maar!

Heb je je printje gesneden? Dan kun je het nu voorzichtig op je schoenen gaan strijken.

Vul je schoen met doeken zodat je een goed raakvlak voor je strijkijzer creëert.

Knip eventueel de folie in de vorm van je schoenen. Maar dit is niet perse nodig. Omdat je schoenen bol zijn kun je toch maar een klein deel tegelijk strijken.

Zorg dat je de folie echt goed vast strijkt. Laat afkoelen en strijk er volgens nog eens goed overheen met een theedoek over je schoenen.


Oktoberdots Maan & sterren Vans

Show die schoenen!

Nu zijn je schoenen klaar! Spuit ze in met beschermende spray zodat ze extra lang mee gaan.

Het kan zijn dat tijdens het lopen toch nog wat puntjes of elementjes loslaten. Omdat je schoenen buigen en strekken komt er veel spanning op de printjes te staan en waar ze niet goed gehecht zijn aan het canvas van je schoen kunnen ze loslaten.

Plaats een theedoek over de losse onderdelen en strijk dit nogmaals vast. Blijf dat gewoon herhalen tot er uiteindelijk niets meer loslaat!


Hopelijk is de uitleg een beetje duidelijk zo. Ik vind het altijd heel moeilijk om te bepalen waar jullie genoeg aan hebben qua info. Dus mocht je nog vragen hebben, stel ze vooral in de comments onder deze blogpost en dan zal ik ze zo snel mogelijk beantwoorden!


OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Heb je zelf je schoenen een make-over gegeven naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Maan & Sterren Vans
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.