Maan Globe DIY - Zelf een maan wereldbol maken - Oktoberdots

Maan Globe DIY

Zolang ik me kan herinneren ben ik al gefascineerd door de maan en sterren. Dat je zie natuurlijk terug in mijn website, de dingen die ik maak voor de webshop én in een aantal DIYs. Ook deze keer is het een celestial thema DIY geworden, namelijk een Maan Globe DIY.


Een globe of wereldbol van de Aarde is natuurlijk leuk. Maar hoeveel toffer is het om een globe van de maan te hebben? Of nog beter.. zelf te maken!

Ik heb onwijs veel plezier gehad in het maken van deze maan globe en ik ben dan ook erg blij met het resultaat. Hieronder leg ik je uit hoe je dit makkelijk zelf kunt maken.


Dit heb je nodig voor de Maan Globe DIY

  • Een (tweedehandse of oude) globe/wereldbol
  • Witte en zwarte acryl verf
  • Een sponsje
  • Kwasten

De wereldbol die ik heb gebruikt voor deze DIY heb ik voor een paar euro op Marktplaats gekocht. Normaal zou ik hiervoor naar de kringloopwinkel zijn gegaan, maar die waren nog dicht toen ik met deze DIY begon.

tweedehands globe

De wereldbol is van papier, dus ik kon er meteen overheen verven. Is jouw wereldbol van plastic, dan kun je deze het beste eerst licht opschuren voor je begint.

De basis laag voor de Maan globe heb ik aangebracht met een sponsje. Op deze manier krijgt de bol meteen wat textuur en kun je de verf ook dikker aanbrengen. Toch waren er zeker 3 lagen voor nodig om de witte verf goed dekkend te krijgen.

Na het wit verven van de wereldbol kun je de “kraters” van de maan gaan schilderen. Als je wilt kun “onze” maan, de maan van de aarde, namaken. Daar is deze website super handig voor: Bekijk de maan in 3D

Maar ik heb de maan gewoon fictief geschilderd. Door verschillende lagen grijze verf aan te brengen op plaatsen, van licht naar donker, creëer je een beetje diepte.

Je kunt de kraters het beste schilderen door met een ronde kwast te deppen. Dit doe je door de kwast steeds met de punten van de haren op je bol te drukken. Wanneer je de kwast schuin houdt en echt gaat schilderen worden de randen te strak en gaat het er nep uit zien.

Daarna heb ik met witte verf sterrentjes en stippen aangebracht voor een meer magisch sfeertje.

DIY Maan globe zelf maken

Heb je ook een Maan Globe gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in het resultaat op Instagram @Oktoberdots! Ik vind het altijd onwijs leuk om te zien wat jullie maken!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Maan Globe DIY
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.