Lang weekend Venetië - Oktoberdots

Lang weekend Venetië

Venetië stond al geruime tijd bovenaan mijn reislijst en afgelopen oktober mochten we daar dan eindelijk heen! Dus gingen we voor een lang weekend Venetië en genoten met volle teugen van de stad.


Helaas begon onze vakantie in Venetië met een geannuleerd hotel waar we niets van wisten. We boekten onze vakantie bij Bebsy.nl, een vrij bekende reisorganisatie. Maar toen we aankwamen bij het hotel dat we hadden geboekt, vertelde de manager ons dat onze reservering een week eerder was geannuleerd. Dus in plaats van uit te pakken en te genieten van de stad, brachten we onze eerste dag daar door met proberen een nieuw hotel te krijgen dat niet veel slechter was dan het hotel dat we hadden geboekt.


Late night dinner

Nadat dat was opgelost, kregen we een taxi naar ons nieuwe hotel, Hotel President, dat een prima hotel was. We besloten een dutje te doen en werden 4 uur later wakker, oeps! We gingen de stad in om een hapje te eten en kwamen terecht bij een hele leuke plek, Bacaro Quebrado, waar we urenlang met de lokale bevolking kletsten!Venetië verkennen

De volgende dag konden we eindelijk de stad verkennen! Het is zo mooi in Venetië, je zou foto’s kunnen maken van elk gebouw en elke schattige brug die je ziet. Omdat het een donderdag was, was het niet al te druk in de stad, dus we konden echt de tijd nemen.Per ongeluk liepen we langs het Leonardo da Vinci museum, dat ik heel graag wilde bezoeken. Binnenin kun je meer te weten komen over de geschiedenis van Da Vinci, alle dingen die hij voor de medische wereld heeft gedaan, maar ook al zijn geweldige uitvindingen. Ze bouwen er best veel en je mag ze aanraken en uitproberen, ook heel tof om met kinderen te doen!

Na ons museumbezoek hebben we geluncht aan het water bij Ristorante La Calcina, een beetje duurder dan elders, maar het uitzicht was geweldig en het eten was echt goed.We dwaalden de rest van de dag rond, zoveel mooie dingen te zien in Venetië. ‘s Middags gingen we wat drinken en tapas eten bij Al Parlemento. Ze hadden allerlei heerlijke hapjes en het is een geweldige plek vlak bij het water.Murano & Burano

Vandaag hebben we besloten om 2 buureiland Venetië te bezoeken: Murano & Burano. We namen de OV-boot daar, die was echt heel druk maar een stuk goedkoper dan een taxiboot. Wees er echter op tijd bij, want we hebben op een vrijdag buiten het seizoen 45 minuten gewacht en in de rij staan is geen manier om je lange weekend in Venetië door te brengen.Beide eilanden hebben mooie gekleurde huizen en ze hebben allebei een beroep waar ze beroemd om zijn. Murano staat bekend om zijn prachtig mondgeblazen glas en Burano staat bekend om zijn delicate kant.We waren erg blij dat we besloten hadden om vandaag de eilanden te bezoeken en niet de dag erna op zaterdag, want ik kan me niet voorstellen hoe lang de rij voor de boten die dag moet zijn geweest!


Nog wat Venetië

Zoals we dachten, zijn de weekenden in Venetië extreem druk. We gingen nog wat hoogtepunten van de stad zien, maar het was zo druk. Ik bedoel, kijk maar naar de foto met het cruiseschip hieronder! Kun je je voorstellen hoe druk het is als al die mensen van de boot stappen? En dit was niet de enige boot! Dus besloten we om gewoon ergens wat te gaan drinken en te genieten van het weer.Ik zou echt aanraden om Venetië te gaan zien als je ooit de kans krijgt. Het is een mooie, oude stad, ga er alleen niet in het weekend heen. Probeer het van maandag tot en met donderdag te bezoeken als je kunt, op die manier kun je veel meer van de stad genieten. Dus geen Lang weekend Venetië, maar een midweek Venetië 😉

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Lang weekend Venetië
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.