Kookboek met Britse recepten - Brits Bakboek R. Ysewijn - Oktoberdots

Kookboek met Britse recepten

Vandaag wil ik een boek met jullie delen waar ik ontzettend blij van werd de afgelopen weken! Namelijk het “Brits Bakboek” door Regula Ysewijn, een kookboek met Britse recepten in het Nederlands. Perfect als (kerst-)cadeautje voor iemand die van bakken houdt, of gewoon lekker voor jezelf.


Om het meteen maar duidelijk te maken: dit boek heb ik zelf gekocht! Ik ben namelijk onwijs gek op Engelse en Schotse gerechten. Dus toen ik een boek in het Nederlands (Belgisch) tegen kwam dat daar over ging moest ik het gewoon hebben. En de cover is natuurlijk ook fantastisch!


Brits Bakboek

Het is een heerlijk dik boek met 256 pagina’s en ruim 90 recepten. De meeste recepten zijn voor zoete gerechtjes. Denk hierbij aan cake, taart, crumbles en koekjes. Maar er staan ook een flink aantal hartige gerechten in zoals pies en hartige scones.

Britse gerechten

Helaas heb ik nog geen tijd gehad om een recept uit het boek te proberen, maar de omschrijvingen zijn duidelijk en bondig met prachtige foto’s. Geen 100 stappen om een taart te maken of 80 voor een koekje. Ook staan voorin alle ingrediënten duidelijk uitgelegd. Wat het is, waarvoor het is en wat de Nederlandse versie van deze ingrediënten zijn.

De meeste gerechten zijn prima geschikt voor vegetariërs wanneer je het reuzel en suet (dierlijk vet) vervangt door roomboter. Ik zou het Brits Bakboek niet aanraden voor veganisten omdat er veel (room)boter, melk, room en eieren gebruikt worden.


Achtergrond info

Achtergrond informatie over recepten uit de UK

Extra leuk: er staat voor elk hoofdstuk een korte uitleg over de geschiedenis van de gerechten. Waarom komt cake vandaan? Wat is de oorsprong van Gingerbread? Super leuk om te lezen wanneer je echt geïnteresseerd bent in de gerechten van Britse komaf.


Een aanrader?

Je had het vast al door, maar ik ben dus echt onwijs blij met dit kookboek met Britse recepten! Ik kan niet wachten om allerlei lekkers te gaan bakken en koken de komende tijd. Ideaal voor de donkere maanden.

Wil je het Brits Bakboek ook aanschaffen? Klik dan hier!

Het Brits Bakboek van Regula Ysewijn

(Ik weet niet wat er mis gaat, maar op alle websites zie je een andere cover dan het boek daadwerkelijk heeft. Het boek via bovenstaande affiliate link heeft dus de cover die je op mijn foto’s ziet met prachtig goudfolie!)

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Kookboek met Britse recepten
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.