Knolselderij soep - Oktoberdots

Knolselderij soep

De herfst wordt met recht het begin van het “soep-seizoen” genoemd. Voor mij is dat ook hèt moment om weer meer soepen te gaan maken. Ideaal om je leftover groenten mee op te maken. Maar ook super handig om in het weekend te maken en in te vriezen voor een moment dat je geen zin hebt om te koken. Deze fantastisch romige knolselderij soep is echt een herfstige aanrader.


Ondanks dat ik super veel soepen maak, heb ik eigenlijk nog niet zo veel soep recepten op m’n blog staan. Ik kook namelijk heel vaak soep op gevoel. Een beetje van dit, een beetje van dat.

Dit soep-seizoen heb ik me voorgenomen om eens op te schrijven hoe ik mijn soepen maak. Op die manier kan ik jullie hopelijk ook inspireren om de lekkerste soepen te maken!


Oktoberdots knolselderij soep

Knolselderij soep

Yield: 2

Ingredients

 • 1/2 knolselderij
 • 250 ml slagroom
 • 400 ml groentebouillon
 • Zout & peper
 • Olijfolie

Instructions

 1. Snijd de knolselderij door midden, je gebruikt in dit recept maar de helft.
 2. Schil de knolselderij en snijd in dunne plakken van ongeveer een halve centimeter.
 3. Houd een halve plak apart en doe de rest van de plakken knolselderij samen met 250 ml slagroom en 400 ml groentebouillon in een pan.
 4. Breng de soep aan de kook en kook 15 minuten zachtjes door.
 5. Pureer de soep met een staafmixer en giet daarna door een fijne zeef om een heerlijk gladde, romige soep te krijgen.
 6. Breng op smaak met peper en zout.
 7. Breng een klein pannetje met water aan de kook.
 8. Snijd de halve plak knolselderij in kleine blokjes en kook deze 1 minuutje. Schep de blokjes uit de pan met een schuimspaan en doe ze in een schaaltje met zo koud mogelijk water. Op die manier koken de blokjes niet verder.
 9. Verdeel de soep over 2 kommen, druppel er wat olijfolie overheen en schep de blokjes knolselderij op de soep. Klaar om te serveren!

Deze soep heeft natuurlijk al een lekkere topping. Maar croutons kunnen wat mij betreft altijd toegevoegd worden aan elke soep!

Natuurlijk is de knolselderij soep niet mega gezond door toevoeging van een aardige hoeveelheid slagroom. Maar dat maakt hem juist wel ontzettend lekker.

Wil je een iets minder zware soep maken? Gebruik dan bijvoorbeeld light kookroom in plaats van slagroom. Het zal de smaak wel iets beïnvloeden, maar het idee is wel hetzelfde!


Oktoberdots knolselderij soep recept

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Knolselderij soep
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
Skip to Recipe