• No Products in the Cart

Kiemgroenten kweken

Nog 2 weekjes wachten en dan begint eindelijk het moestuin seizoen! Dit weekend ga ik alvast de tuin moestuin-klaar maken. Maar heb je nu, net als ik, zin om alvast te beginnen dan is kiemgroenten kweken een aanrader.


Een paar weken terug zag ik op de blog SoCelebrate.nl van mijn vriendin Saskia een super leuk artikel over het groeien van kiemgroenten. Erwtenscheutjes om precies te zijn.

Daar had ik echt nog nooit van gehoord, laat staan aan gedacht om zelf te kweken. Maar het was iets wat je gewoon met producten uit de supermarkt kon doen in je vensterbank. Een voorsprong op het moestuin seizoen dus!

Kiemgroenten kweken binnen

Ik verklap alvast dat je voor het kweken van deze kiemgroenten in principe alleen gedroogde erwten uit de supermarkt nodig hebt. Echt onwijs makkelijk dus, vooral aangezien alle winkels verder dicht zijn.


De complete uitleg voor kiemgroenten kweken vind je op Saskia haar blog:

Erwtenscheutjes kweken in je vensterbank


Zoals de foto’s hieronder laten zien is het een groot succes! Na 2 weken heb ik 2 grote bakken vol met erwtenscheutjes gekweekt. Gewoon op mijn vensterbank. En het staat ook zo gezellig, twee grote bakken vol met groen, vooral nu de wereld buiten weer veranderd is van wit naar grijs.

Ik denk dat ik een paar scheutjes ga bewaren om te laten uitgroeien tot echte erwtenplanten. Veel planten hebben liever volle grond dan een pot. Maar als ik zo eens kijk hoe goed ze het nu al doen ga ik proberen een paar erwtenplanten in een grote pot te kweken.

Erwtenscheutjes kweken in de vensterbank

To be continued dus..

16 februari 2021
23 februari 2021

RELATED POSTS

1 Comment

  1. Beantwoorden

    Saskia

    19 februari 2021

    Wat lief dat je naar mijn uitleg linkt Babet!! πŸ™‚ En je scheutjes zien er super uit. Heb je ze al geproefd?

Geef een reactie

X
%d bloggers liken dit: