Kerst moodboard - Cosy Cabin Christmas thema - Oktoberdots

Kerst moodboard

Het is natuurlijk pas november, maar er zijn overal al hartstikke veel toffe kerst spulletjes te krijgen. Tijd dus om een kerst moodboard te maken! Een moodboard helpt ontzettend goed om een bepaalde stijl voor ogen te houden. Zeker wanneer er zó veel leuks te krijgen is overal.


Het idee van een kerst moodboard heb ik gekregen van Saskia van Christmaholic. Zij maakt elk jaar een moodboard waarop ze het thema uitzet dat ze die kerst (ongeveer) wil aanhouden.

Nu heb ik al jaren “gewoon” kerstrood en groen gebruikt. Dus voor mijn gevoel was een moodboard nooit nodig. Maar vorig jaar was ik het halverwege december al helemaal beu, dus dit jaar is het tijd voor iets nieuws. En daar hoort natuurlijk een moodboard bij!


Foto’s v.l.n.r.: Tartan hoops door Holly Mathis InteriorsTartan cadeautjes door Craft Berry BushTartan mokkenKerst cabin door Elle Decor


A Cosy Cabin Christmas

Mijn kerst-thema van dit jaar heb ik de naam “Cosy Cabin Christmas” gegeven. Een heerlijk rustieke kerstsfeer met hout en heel veel tartan (Schotse ruit). En zonder glitters, zonder glanzende ballen, zonder goud of zilver. En misschien wel het meest opvallende: een kerstboom zonder versiering!

Wie de preview van mijn kerstcollectie heeft gezien, weet dat ook daar het thema “Tartan” is. Dus dat ik dat in mijn eigen huis doortrek is eigenlijk helemaal niet zo gek. Ik ben ook al jaaaaren verzot op alles met Schotse ruitjes, dus dit jaar ga ik los!

De boom en guirlande zonder versiering wordt wel echt iets nieuws voor mij. Maar zodra ik het op de foto rechts boven zag was ik verkocht. Een versierde kerstboom zetten gaat helaas al 2 jaar niet meer in verband met mijn lieve kat. Maar een boom zonder versiering kan prima! En als ik het zo zie staan op de foto, dan voelt het ook helemaal niet alsof er iets mist.

Natuurlijk heb ik ook al wat dingetjes gekocht voor mijn nieuwe thema. Als je op de afbeeldingen hieronder klikt ga je meteen naar de producten.


Meer kerst inspiratie

Wil je meer inspiratie in mijn Cosy Cabin Christmas thema? Of misschien ga je liever voor een Klassieke Kerst, een Naturel Kerst of een Donkere Kerst? Je vindt allerlei inspiratie boards op mijn Pinterest account:


Ik ben in elk geval heel erg benieuwd wat jullie van mijn Kerst moodboard voor dit jaar vinden! Is het iets wat jij ook zou willen of is het juist helemaal niet jouw smaak? En wat is dan wél jouw smaak met kerst?

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

1 Comment

  1. Priscilla schreef:

    Ik ben gek op Schotland, gek op Schotse ruiten, dus ik ben gek op dit thema en jouw moodboard!

    Je inspireert me weer!!!! 😍😍😍

Geef een reactie

Kerst moodboard
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
%d