Karamel Appels recept - Oktoberdots

Karamel Appels

Nadat ik 15 jaar geleden eens een karamel appel at in Disneyland Parijs was het altijd al mijn plan om dit zelf een keer te maken. Maar dan beter! Vaak vind ik karamel appels te groot, waardoor je in verhouding veel te weinig karamel hebt. Gelukkig is dat bij deze appeltjes niet het geval.


Voor het maken van dit herfst receptje heb ik appels gebruikt die ik bij mijn zusje in de tuin geplukt hebt. Deze zijn een stuk kleiner dan de gemiddelde supermarkt appel. Toch kun je ook daar prima appels vinden. Veel supermarkten verkopen namelijk tegenwoordig zakken met “kinder appeltjes”. Deze zijn een stuk kleiner en dus ideaal voor het maken van karamel appels!


Karamel Appels

Karamel Appels

Yield: 6
Voorbereidingstijd: 5 minutes
Kooktijd: 10 minutes
Total Time: 15 minutes

Ingredients

 • 6 kleine appeltjes
 • 100 gram kristalsuiker
 • 3 eetlepels water
 • 20 gram ongezouten (plantaardige) boter
 • Nougatine

Instructions

 1. Was je 6 appeltjes goed af, laat ze drogen en steek er een dikke saté prikker in.
 2. Giet de nougatine in een kommetje waar je appels goed in passen.
 3. Doe 100 gram suiker en 3 eetlepels water in een steelpannetje. Roer goed door zodat alle suiker bedekt is met een laagje water.
 4. Plaats je pan op laag vuur en wacht tot de suiker smelt. Dit duurt ongeveer 2 a 3 minuten.
 5. Nu moet je niks doen, ook al denk je dat het fout gaat. Laat je pan gewoon op het vuur staan.
 6. Na ongeveer 5 begint de caramel licht bruin te worden en iets te bubbelen. Laat het nog steeds met rust. Ongeveer een minuut later wordt het iets bruiner.
 7. Voeg op dit moment 20 gram boter toe en roer met een garde tot alles goed gemengd is.
 8. Hou de steelpan een beetje schuin zodat alle karamel naar één kant loopt. Pak een appel bij het stokje en rol deze door de karamel tot je een egale laag krijgt.
 9. Rol nu meteen door de nougatine, ook als de onderkant nog een beetje drupt. Anders is de karamel al gestold en plakt er niets meer aan.
 10. De karamel appels koelen echt binnen een paar seconden af dus je kunt ze bijna direct eten!

Karamel Appels versieren

In dit receptje heb ik de appels versierd met nougatine, omdat ik gek ben op die mix van nootjes en crunchy karamel. Maar er zijn nog véél meer heerlijke opties. Hieronder deel ik een lijstje met leuke ideeën om wat extra’s aan je appels mee te geven:

 • Gehakte nootjes: bijvoorbeeld pinda’s, amandelen, hazelnoten of pecannoten
 • Spikkels
 • Hagelslag
 • Geraspte kokos
 • Mini M&Ms
 • Koekkruimels: bijvoorbeeld chocolate chip cookies, pretzels of Oreo’s
 • Laagje chocolade
 • Zeezout

Oktoberdots Karamel Appels recept

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Karamel Appels
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
Skip to Recipe