Kaas Snackboard - Kaas, Druiven & meer - Oktoberdots

Recepten zijn op dit moment nog niet (goed) zichtbaar op de nieuwe website.
Ik werk er hard aan om ze er weer op te krijgen, bedankt voor je geduld!

Kaas Snackboard

Dat ik van lekker eten houd is volgens mij voor niemand een verrassing. Zeker nu we niet uiteten kunnen vind ik het heerlijk om wat extra speciaals te doen in het weekend, anders lopen de weekdagen zo in elkaar over. Deze keer heb ik een Kaas Snackboard gemaakt. Een groot dienblad vol met lekkere dingen!


Je kunt je snacks natuurlijk zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt. Sommige weekenden heb ik zin om lekker dingen te bakken, andere weekenden heb ik juist zin om meteen met een film en lekkere snacks op de bank te ploffen. Deze keer zat er tussenin. Ik wilde iets specialers dan een zak chips, maar niet te moeilijk.

Kaasplankje

Dit Kaas Snackboard ziet er super gezellig uit op tafel en je draait het zo in elkaar. Dit is wat er op ons snackboard lag deze keer:

Roombrie – Een lekkere basis die iedereen wel lust
Chovi Allioli – Heerlijk om in te dippen
Castello Ananas – Een rond roomkaasje met ananas en amandelen
Rode druiven – Om je smaakpalet mee te verfrissen
Chaumes Fondant Authentique – Een zacht, smaakvol kaasje
Ovenbaked Camembert – Sterk van smaak en zó lekker!
Rozemarijn toastjes – Dit zijn onze favoriete toastjes


Ovenbaked Camembert

Alles spreekt volgens mij voor zich, alleen de ovenbaked camembert heeft wat uitleg nodig.

Oven Camembert

  • 1 Camembert
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de camembert aan de bovenkant kruislings in. Er zijn 2 variaties met deze kaas die we erg lekker vinden:

  1. Snijd een teentje knoflook in dunne plakjes en knip een takje rozemarijn in stukjes. Steek deze vervolgens in de snedes van de camembert.
  2. Bak de camembert vervolgens 15 minuten in de voorverwarmde oven. Wij doen dit altijd in het hout van het doosje waar de kaas in zit en dan nog in een oven-bestendig pannetje omdat het toch vaak wat uitloopt.
Snacks
Frans

Variatie: Ben je meer fan van iets zoets? Dan is deze variatie met tijm en honing echt wat voor jou.

Vervang de knoflook en rozemarijn door honing en tijm.

Knip een paar takjes tijm in stukken en steek deze tussen de snedes van de kaas en bak zoals in het recept staat.

Druip daarna honing naar smaak op de bovenkant van de kaas. Aangezien de smaak van de kaas vrij sterk is kun je beter niet te zuinig zijn met de honing.


Kaas Snackboard maken

En dat was het! Op deze manier kun je je zondagmiddag-borrel (of welke borrel dan ook) een speciaal tintje geven zonder dat je de hele middag in de keuken staat.

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

1 Comment

  1. […] kunt natuurlijk allerlei soorten snackboards maken. Zo maakte ik eerder al een kaas snackboard. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een bord maken met alleen zoete snacks. Of wat dacht je van een […]

Geef een reactie

Kaas Snackboard
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
%d bloggers liken dit: