Juni boeken wrap-up - NA Fantasy & Feelgood Romans - Oktoberdots

Juni boeken wrap-up

Deze maand heb ik wat andere boeken gelezen dan de normale YA fantasy die ik graag lees. Het was zo’n hete maand met verschrikkelijk plakkerige nachten dat ik besloot dat ik echt iets luchtigs nodig had voor die nachten. Dit is mijn Juni boeken wrap-up.


In juni heb ik 4 boeken gelezen, 1 YA/NA fantasy en 3 heerlijke romans van auteurs van eigen bodem. In mijn juni boeken wrap-up vertel ik je waar de boeken over gaan en wat ik er van vond.


De Kleuren van Schaduw

A GATHERING OF SHADOWS

Dit boek heb ik op Instagram gewonnen van de uitgeverij Best of YA. Ik ben onwijs blij want het eerste boek van deze serie was echt fantastisch! Maar mijn review van het boek is nog steeds helemaal eerlijk, ik heb mijn mening niet aangepast omdat ik dit boek gratis gekregen heb.

Waar gaat het over (niet lezen als je het eerste boek nog niet gelezen hebt!):

Het is vier maanden geleden dat de steen in het bezit van Kell kwam, zijn pad dat van Lila Bard kruiste, prins Rhy gewond raakte en de beruchte tweeling van Wit Londen werd verslagen. Nu wordt Kell geplaagd door duistere dromen en herinneringen aan Lila.

Intussen maakt Rood Londen zich op voor de Element Spelen, een extravagante internationale magie-wedstrijd bedoeld om buurlanden te vriend te houden. Men heeft het zo druk dat niemand doorheeft dat een piratenschip vol oude vrienden steeds dichterbij komt. En dat een ander Londen langzaam aan kracht begint te winnen. De balans van magie is kwetsbaar. Als één stad opbloeit, moet een andere ten onder gaan.

Net als het eerste boek, was ook dit book weer geweldig! De verschillende Londens waarin het verhaal zich afspeelt zijn zo verschillend van elkaar maar nog steeds herkenbaar. De personages hebben allemaal een unieke persoonlijkheid wat het verhaal spannend houdt. Ik ben gek op Lila haar vastberadenheid, want sterke vrouwen in een boek zijn voor mij echt een pluspunt. Maar anyway, als je van magie, Londen, piraten en duistere karakters houdt: lees deze serie!

Klik hier om “De Kleuren van de Schaduw” te bestellen
Eerst het eerste boek nog lezen?
Klik dan hier voor “De Kleuren van Magie”!

& click here for “A Gathering of Shadows” in English


My June Reads of 2020

Romans die ik las in juni

Zoals ik al zei heb ik in juni ook wat lekker luchtige boeken gelezen. 3 romans van 3 toffe Nederlandse schrijfsters en ze waren alle 3 heerlijk! Ik wil sowieso graag meer boeken lezen van Nederlandse auteurs, maar ik begon met deze dames omdat ze zo leuk zijn op Instagram.


Ik pleit voor jou!

Waar gaat het over: De jonge, ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze drinkt nét even iets te veel, verliest Zeer Belangrijke Documenten, en tot overmaat van ramp deponeert ze haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man.

Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: de vechtscheiding tussen twee BN’ers. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor haar Gooise cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen…

Dit boek leest weg al een feelgood film. De ambitieuze Janna die zo hard haar best doet is een ontzettend leuk personage en je ziet hoe hard ze haar best doet ook al loopt niet alles (of eigenlijk alles niet) zoals gepland. Je leeft heerlijk met haar mee omdat je niet alleen haar werk maar ook haar privéleven te zien krijgt, hierdoor voelt ze als een echt persoon. Met recht een luchtig zomerboek door Marijke Vos.

Klik hier om “Ik Pleit voor Jou!” te bestellen


Ik wist het

Waar gaat het over: Mia Robbins is niet het type dat de gebaande paden bewandelt. Ze zegt haar baan in de marketing op om haar eigen bloemenwinkel te beginnen op het idyllische stationsplein dat al in haar hart gestolen heeft. Mia zet alles op alles om een succes van haar winkel te maken. Maar de magie van de bloemen brengt haar meer dan ze had verwacht..

Dit boek was ZO goed!! De hele vibe van de bloemenwinkel op het idyllische pleintje en alle dingen die Mia mee maakt is geweldig. Voeg daar nog wat mysterieuze berichten en 2 leuke mannen aan toe en het is de perfecte roman voor mij. Maar dit boek is méér dan een roman. Het gaat over je dromen volgen, mensen helpen en over de coolste kat ever. Als je van bloemen, liefde en katten houdt dan is dit boek door Chantal van Gastel zeker iets voor jou.

Klik hier om “Ik wist het” te bestellen


Onverbeterlijk

Waar gaat het over: De laatste plek waar journaliste Bente in quarantaine wil zitten, is op de boerderij van de onverbeterlijk onbeleefde schrijver die ze net heeft geïnterviewd. Als Bente na het verschrikkelijke gesprek weer op het station staat, belt haar moeder met het nieuws dat haar vader corona heeft en Bente moeten blijven waar ze is. Blijven waar ze is? Bij die afschuwelijke vent? Niet dat hij er verschrikkelijk uit zag, maar zijn houding heeft ervoor gezorgd dat ze binnen een paar uur een enorme hekel aan hem kreeg. Het wordt dus geen enkel probleem om die verplichte anderhalve meter afstand te houden… Toch?

Dit is het allereerste Corona/COVID-19 verhaal dat ik ooit las en het was.. Steamy! Het was een erg sexy verhaal. Bente’s aanpak van alles was erg leuk om te lezen en natuurlijk is die botte hork van een schrijver helemaal niet zo erg als ie lijkt. Er zitten ook wel wat heftigere stukken in dit boek, ik denk dat een trigger-warning voor fat-shaming en aanranding op z’n plek is. Het zorgde ervoor dat ik het op het randje van mijn stoel (of bed) zat! Zoals gewoonlijk weer een onwijs tof verhaal door Lisette Jonkman.

Klik hier om “Onverbeterlijk” te bestellen als e-book


Zo, dat was mijn Juni boeken wrap-up! Als je, net als ik, op zoek bent naar wat meer Nederlandse boeken dan kan ik bovenstaande boeken echt allemaal aanbevelen! Toch liever Fantasy? De Schemering Trilogie is écht een van m’n favoriete series op het moment!


Deze blogpost bevat affiliate links, klik hier om te lezen wat dat inhoudt.

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Juni boeken wrap-up
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.