Juli & Augustus Boeken Wrap-up - Fantasy - Oktoberdots

Juli & Augustus Boeken Wrap-up

Een beetje vroeg deze keer, maar omdat ik de afgelopen maanden niet zo heel veel gelezen heb is er deze keer een overzichtje van alle boeken die ik gelezen heb in 2 maanden. Volgende maand heb ik een speciaal theme voor jullie, maar voor nu is het gewoon mijn Juli & Augustus boeken wrap-up.


Zwartspreuk, Zwartkracht & Zwartkunst

Spellcaster trilogy

Eigenlijk komt het wel goed uit dat deze blogpost 2 maanden beslaat in plaats van 1. Ik heb namelijk in de maanden Juli en Augustus de complete Spellcaster trilogie gelezen!

Juli & Augustus Boeken Wrap-up Spellcaster trilogy

Waar gaat het over: Jonge heks Nadia’s magische krachten worden overgebracht van moeder op dochter. Maar wanneer haar moeder van de ene op de andere haar gezin achterlaat, is Nadia nog maar half ingewijd in de magie. En dat terwijl ze die krachten al snel hard nodig heeft! 

Om een nieuwe start te maken, verhuizen Nadia, haar vader en broertje Cole. Maar zodra ze hun nieuwe woonplaats in rijden, voelt ze dat er iets mis is. Het is overduidelijk voor haar dat er duistere krachten aan het werk zijn in Captive’s Sound, maar hoe kan zij er in haar eentje iets aan doen?

Dan krijgt ze gelukkig hulp van een aardig maar vreemd meisje en knappe, geheimzinnige jongen, die beweert dat er een vloek op zijn familie rust…

Het feit dat ik de hele trilogie in 2 maanden heb gelezen zegt al wel wat toch? Ik vond deze boeken echt heerlijk om weg te lezen! Het is fijn en meeslepend geschreven en ook personages die wat minder belangrijk zijn in het verhaal krijgen genoeg aandacht zodat je met hen allemaal meeleeft. Als je een vermakelijk maar luchtig fantasy verhaal wil lezen dan is de Spellcaster trilogie echt een aanrader!

Klik hier voor Zwartspreuk, Zwartkracht & Zwartkunst

& click here for the Spellcaster trilogy in English


Caraval #2 – Meester Legende

Caraval #2 – Legendary

Ook heb ik eindelijk het tweede boek van de Caraval trilogie gelezen. Niet omdat ik het eerste boek niet leuk genoeg vond, maar juist omdat ik het zó leuk vond dat ik het niet goed aandurfde om in het vervolg te beginnen, als dat ergens op slaat.

Waar gaat het over (niet lezen als je Caraval #1 niet gelezen hebt): Na het avontuur van Scarlet stort dit keer Donatella zich vol overgave in een nieuwe voorstelling van meester Legende. Deze editie van Caraval staat in het teken van de 75ste verjaardag van de keizerin van het Meridiaanse Keizerrijk.

Maar Tella speelt nog een ander dodelijk spel. In ruil voor informatie over haar verdwenen moeder, moet ze meester Legendes ware identiteit achterhalen. Terwijl ze zijn grootste geheim probeert te ontrafelen, groeit haar fascinatie voor hem. Tella heeft altijd gezworen nooit verliefd te worden. Maar algauw bevindt haar hart – én daarmee haar leven – zich in groot gevaar…

Ik ben verliefd op dit boek! Ik geloof niet dat ik al eens zo’n book-hangover heb gehad.. Het boek is magisch, duister, spannend, romantisch en alles daar tussenin. Caraval staat echt in de top 5 van mijn favoriete series ooit. Ben je gek op boeken met een circus vibe dan kan ik deze serie echt 1000% aanbevelen. Veruit mijn favoriet van de Juli & Augustus boeken wrap-up.

Klik hier voor Caraval #2 – Meester Legende

& click here for Caraval #2 – Legendary in English


Juli & Augustus Boeken Wrap-up Six of crows Legende

De Kraaien #2 – Kraai & Koninkrijk

Six of Crows

Zoals je in een eerdere boeken wrap-up al kon lezen was ik niet echt fan van het eerste boek van De Kraaien serie. Waarom ik dan toch aan de tweede begonnen ben? Ik had beide boeken meteen gekocht.

Waar gaat het over (niet lezen als je De Kraaien #1 niet gelezen hebt): Kaz en zijn bende hebben een missie volbracht waarvan niemand dacht dat ze hem zouden overleven. Maar in plaats van de beloofde vette beloning te krijgen, worden de Kraaien dubbel verraden. Ze zullen opnieuw moeten vechten voor hun leven, en met de ontvoering van een belangrijk lid van de bende is dat zwaarder dan ooit.

Terwijl Ketterdam vanwege de gevaarlijke drug jurda parem een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op diverse wereldmachten, doen oude rivalen en nieuwe vijanden een beroep op Kaz’ sluwheid en wordt de loyaliteit van de groep op de proef gesteld. Er dreigt een oorlog in de nauwe en donkere steegjes van Ketterdam – een gevecht om wraak en vergelding dat het lot van de Grisha-wereld uiteindelijk zal bepalen.

Zoals een aantal van jullie al voorspelden sprak het tweede boek mij een stuk meer aan dan het eerste! Ik denk dat dat vooral kwam omdat het minder om “de missie” ging en meer om de personen. Je leert iedereen wat beter kennen en dat maakt het verhaal voor mij beter, maar nog steeds was ik er niet echt kapot van. Ik weet dan ook nog niet of ik een poging ga wagen in “De Verminkte Koning“.

Klik hier voor De Kraaien #2 – Kraai & Koninkrijk

& click here for Six of Crows in English


Dat was ‘m weer, Mijn Juli & Augustus boeken wrap-up! Wat is een boek of een boekenserie waar jullie heel veel over gehoord hebben maar waar je zelf geen fan van was? Of heb je juist een boek(enserie) die heel slecht aangeschreven stond maar die je zelf juist heel tof vond? Ik ben benieuwd!

Deze blogpost bevat affiliate links, klik hier om te lezen wat dat inhoudt.

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Juli & Augustus Boeken Wrap-up
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.