Januari boeken wrap-up - Lunar Chronicles - Iron Fey - Oktoberdots

Januari boeken wrap-up

Ik dacht dat het leuk zou zijn om de boeken die ik elke maand gelezen heb te delen. Nu ben ik beslist geen boekrecensent, maar ik hou van lezen en ik maak elke maand meerdere boeken af. Vandaag zal ik mijn Januari boeken wrap-up delen.


Sommige boeken die je ziet zijn in het Nederlands, andere in het Engels. Maar als ik post over een Nederlands boek en het is ook in het Engels gepubliceerd, dan noem ik altijd beide titels.


De Lunar Chronicles

In Januari heb ik geprobeerd zo veel mogelijk boekenseries uit te lezen. Ik heb 3 boeken gelezen uit de Lunar Chronicles: Winter, Levana en Alle Sterren/Stars Above.

Waar gaat het over: Voor degenen onder jullie die nog niet van de Lunar Chronicles hebben gehoord: The Lunar Chronicles is een serie sciencefiction-sprookjes voor jonge volwassenen. Elk boek vertelt een sciencefictionverhaal, gebaseerd op een oud sprookje, inclusief Assepoester, Roodkapje, Raponsje en Sneeuwwitje. Het verhaal speelt zich af in een futuristische wereld waar aardbewoners, cyborgs, androïden en een ras van maankolonisten allemaal moeten proberen samen te leven.

De boeken zijn super goed geschreven. Er zijn zeker verwijzingen naar de sprookjes waarop ze zijn gebaseerd, maar het is heel luchtig. Het is beslist niet alsof je het oude verhaal leest. Een van die dingen die ik het leukst vind aan deze boeken, is hoe geweldig de karakterontwikkeling is. Je leert steeds meer over elk personage en houdt meer van ze vanwege hun geschiedenis. Maar ook over hoe ze zich ontwikkelen in dit verhaal. Ik zou deze boekenreeks echt aanraden, het is een van mijn nieuwe favorieten!

Klik hier om de “Lunar Chronicles” serie te bestellen


Books I've read in January

The Iron Fey: Call of the Forgotten

Het vierde boek dat ik afgelopen maand las, was het tweede boek uit de boekenreeks: The Iron Fey: Call of the Forgotten – The Iron Traitor / De Duistere Fae.

Waar gaat het over: Call of the Forgotten is een spin-off serie van de originele Iron Fey-serie. In deze serie volg je de 17-jarige Ethan Chase terwijl hij (weer) verstrikt raakt Nevernever, de wereld van de Fey. Ethan groeide op met een afkeer van Nevernever vanwege zijn oudere zus, Meghan Chase. (Als je de eerste vier boeken hebt gelezen, weet je waarom.) Deze keer moet hij een uitdaging aangaan om een wereld te helpen beschermen waar hij niets mee te maken wilde hebben, en tegelijkertijd ook zijn eigen wereld.

Hoewel ik écht dol was op de eerste 4 boeken van deze serie, de originele Iron Fey, zijn de spin-off boeken iets minder spectaculair maar nog steeds geweldig! Het is gemakkelijk te lezen met een niet al te ingewikkeld plot en de wereldopbouw is geweldig. Wat ik het leukst vind aan deze boeken, is de terugkeer van enkele van mijn favoriete personages uit de originele Iron Fey-serie. Ze maakten het verhaal bekend, maar de setting was zo anders dat het niet voelt alsof het verhaal zich herhaalt. Ik kan niet wachten om te zien waar het verhaal heen gaat en hoe het zal eindigen. Een goed boek als je iets lichts wilt lezen!

Klik hier om “The Iron Fey: Call of the Forgotten – De Duistere Fae” te bestellen


Deze blogpost bevat affiliate links, klik hier om te lezen wat dat inhoudt.


Dus dat is het! Mijn eerste boekpost. Het is niet super lang, maar ik hoop dat je het leuk vond om te zien wat mijn Januari boeken wrap-up was en ik zal er volgende maand weer over posten!

Oh, en als je ook van lezen houdt, voeg me dan toe op Goodreads! Klik hier voor mijn Goodreads account.

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

2 Comments

  1. […] my previous book-post I told you about the Iron Fey series. I read the second book of the spin-off “Call of the […]

  2. […] mijn vorige boek-post vertelde ik je over de Iron Fey-serie. Ik las het tweede boek van de spin-off “Call of the […]

Geef een reactie

Januari boeken wrap-up
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
%d