Is Augustus Herfst? - Oktoberdots

Is Augustus Herfst?

Is Augustus Herfst? Dat ligt er natuurlijk helemaal aan aan wie je het vraagt. Maar als je het aan mij vraagt begint de herfst toch echt in augustus. Waarom? Dat leg ik je uit.


Meteorologische herfst, astronomische herfst of toch wat anders?

Er zijn allerlei theorieën over de seizoenen te vinden. Zo heb je een meteorologische herfst waar weerkundigen zich aan vasthouden. Een astronomische herfst zoals je op je kalender kunt vinden. En nog allerlei andere theorieën. Hieronder leg ik twee van die theorieën uit.


Astronomische herfst

Rond 23 september staat de zon precies boven de evenaar waardoor dag en nacht overal op aarde even lang duren. Daarom begint de herfst meestal op 22 of 23 september.


Meteorologische herfst

De meteorologische seizoenen zijn zo gekozen, omdat het gebruik van hele maanden makkelijker is voor de statistiek. Hierbij zijn de koudste maanden (december, januari en februari) en de warmste maanden (juni, juli en augustus) samengevoegd. Op 1 september begint de meteorologische herfst en die duurt tot en met 30 november.Maar waarom is Augustus dan herfst?

Ondanks die leuke uitleg hierboven ben ik van mening dat de herfst begint in Augustus. Daar zijn 2 belangrijke redenen voor. De één is een heel logische reden. De tweede een meer persoonlijke.

Mijn logische verklaring is dat de langste dag 21 juni is, dus dat zou technisch gezien het hoogtepunt van de zomer moeten zijn. De dag met het meeste zon. Net zoals 21 december, de donkerste dag, het hoogtepunt van de winter zou moeten zijn.

Een seizoen is gemiddeld 90 dagen Volgens die theorie zou de zomer 45 dagen vóór 21 juni beginnen. En 45 dagen ná 21 juni eindigen. Dus op 7 augustus. Daarom vind ik dat de herfst begint in de eerste week van augustus!

Mijn persoonlijke reden is dat iedereen op 1 november alleen nog maar aan Sinterklaas en Kerst denkt. Dus het voelt alsof 31 oktober de laatste dag van de herfst is. Terwijl dat technisch gezien eigenlijk pas de helft zou moeten zijn. Dus als iedereen op 1 november begint met de winter, dan begin ik gewoon een ruime maand eerder met de herfst. Op 1 augustus dus!


Augustus = Herfst

En dat is mijn spreekbeurt over Herfst in Augustus. Zijn er nog vragen? 😉

Alle gekheid op een stokje, je kunt natuurlijk gewoon lekker doen waar je zin in hebt. Ben jij een echte fan van de zomer? Dan hou je wat mij betreft die mood lekker vast tot het gaat sneeuwen! Ben je juist fan van de winter? Dan is het speciaal voor jou winter bij de eerste nachtvorst! En voor ons herfst-liefhebbers? Herfst is een gevoel dat je het hele jaar met je meedraagt!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Is Augustus Herfst?
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.