• No Products in the Cart

Homemade Pumpkin Spice

Oktoberdots homemade pumpkin spice

Het weer is de afgelopen dagen ontzettend grijs en regenachtig geweest, wat me in een heerlijke herfst-mood brengt. En één van de dingen die ik het leukste vind in de herfst is bakken. Veel herfst-recepten vragen om Pumpkin Spice en ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb het nog nooit kunnen vinden in de winkel. En vaak bevatten kant-en-klare mixen ook veel suiker. Dus ik besloot mijn eigen Homemade Pumpkin Spice recept met jullie te delen.


Dit heb je nodig voor je Homemade Pumpkin Spice:

  • 4 delen kaneel
  • 1 deel gember
  • 1/2 deel kruidnagel
  • 1 deel nootmuskaat
  • 1/2 deel kardemom
  • 1 deel allspice of piment

Homemade pumpkin spice ingredients

Ik heb alles in delen omschreven zodat je makkelijk net zo veel kunt maken als je nodig hebt. Dus gebruik je één theelepel nootmuskaat, dan gebruik je een halve theelepel kruidnagel en 4 theelepels kaneel. Altijd in die verhoudingen.

Verder valt er niet zo veel uit te leggen. Gooi alle kruiden bij elkaar, eventueel door een zeef als je kruiden een beetje geklonterd zijn, en bewaar het in een luchtdicht potje.


Measuring Cups & Spoons

Zelf gebruik ik vaak cups en spoons omdat veel recepten Amerikaans zijn. Daarna reken ik het voor jullie om naar gram en milliliters. De cups op de foto’s zijn van het merk Smithcraft en vind je hier: Klik hier voor de cups in koper en roestvrijstaal.


Vaak lees je dat dit soort kruidenmengels tot 3 maanden te bewaren zijn. Maar als je het mij vraagt kun je dit soort mixen oneindig bewaren zolang je ze maar luchtdicht en op een donkere plaats bewaard. Ik heb nog nooit een kruidenmix weg moeten gooien omdat het niet meer goed was. Zelfs niet als ik ze maar één keer per jaar gebruik.

Niet dat deze Homemade Pumpkin Spice mix zo lang blijft staan overigens Ik heb ontzettend veel recepten op de planning staan waar het in gebruikt wordt, dus waarschijnlijk moet ik binnenkort al weer een nieuwe mix maken.


Dit is zeker een recept dat je meer dan eens wil maken, dus sla het op op Instagram of Pinterest en volg me meteen als je daar dan toch bent!
Instagram.com/Oktoberdots & Pinterest.com/Oktoberdots


Deze blogpost bevat affiliate links, klik hier om te lezen wat dat inhoudt.

3 July 2020
9 July 2020

RELATED POSTS

Leave a Reply