Homemade Pumpkin Spice - Kruiden mix - Oktoberdots

Homemade Pumpkin Spice

Het weer is de afgelopen dagen ontzettend grijs en regenachtig geweest, wat me in een heerlijke herfst-mood brengt. En één van de dingen die ik het leukste vind in de herfst is bakken. Veel herfst-recepten vragen om Pumpkin Spice en ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb het nog nooit kunnen vinden in de winkel. En vaak bevatten kant-en-klare mixen ook veel suiker. Dus ik besloot mijn eigen Homemade Pumpkin Spice recept met jullie te delen.


Homemade Pumpkin Spice maken is echt super simpel

pumpkin spice recipe

Pumpkin Spice

Yield: 80 gram
Bereidingstijd: 2 minutes
Total Time: 2 minutes

Ingredients

 • 40 gram kaneel
 • 10 gram gember
 • 5 gram kruidnagel
 • 10 gram nootmuskaat
 • 5 gram kardemom
 • 10 gram allspice of piment

Instructions

 1. Het recept is echt super simpel. Doe 40 gram kaneel, 10 gram gember, 5 gram kruidnagel, 10 gram nootmuskaat, 5 gram kardemom en 10 gram allspice of piment in een potje.
 2. Meng goed.
 3. Klaar!

Natuurlijk kun je net zo veel of weinig pumpkin spice maken als je nodig hebt. Ik heb alles hieronder in delen omschreven zodat je makkelijk net zo veel kunt maken als je wilt. Dus gebruik je één theelepel nootmuskaat, dan gebruik je een halve theelepel kruidnagel en 4 theelepels kaneel. Altijd in die verhoudingen. Zolang je de onderstaande verhoudingen aanhoud zit je altijd goed!

 • 4 delen kaneel
 • 1 deel gember
 • 1/2 deel kruidnagel
 • 1 deel nootmuskaat
 • 1/2 deel kardemom
 • 1 deel allspice of piment

Homemade pumpkin spice ingredients

Verder valt er niet zo veel uit te leggen. Gooi alle kruiden bij elkaar, eventueel door een zeef als je kruiden een beetje geklonterd zijn, en bewaar het in een luchtdicht potje.


Measuring Cups & Spoons

Zelf gebruik ik vaak cups en spoons omdat veel recepten Amerikaans zijn. Daarna reken ik het voor jullie om naar gram en milliliters. De cups op de foto’s zijn van het merk Smithcraft en vind je hier: Klik hier voor de cups in koper en roestvrijstaal.


Vaak lees je dat dit soort kruidenmengels tot 3 maanden te bewaren zijn. Maar als je het mij vraagt kun je dit soort mixen oneindig bewaren zolang je ze maar luchtdicht en op een donkere plaats bewaart. Ik heb nog nooit een kruidenmix weg moeten gooien omdat het niet meer goed was. Zelfs niet als ik ze maar één keer per jaar gebruik.

Niet dat deze Homemade Pumpkin Spice mix zo lang blijft staan overigens Ik heb ontzettend veel recepten op de planning staan waar het in gebruikt wordt, dus waarschijnlijk moet ik binnenkort al weer een nieuwe mix maken.


Deze blogpost bevat affiliate links, klik hier om te lezen wat dat inhoudt.

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Homemade Pumpkin Spice
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
Skip to Recipe