• No Products in the Cart

Homemade Pumpkin Spice Latte

oktoberdots homemade pumpkin spice latte

Homemade Pumpkin Spice Latte, need I say more? Volgens mij is dit hét drankje waar iedereen elk jaar weer naar uit kijkt. De eerste aankondiging van de herfst (als je mijn blog niet meerekent natuurlijk, hier is het het hele jaar herfst). Maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om regelmatig een PSL te halen. Daarom vertel ik je graag hoe je ‘m zelf kunt maken!


Het vergt enige voorbereiding, maar het is het écht waard. Deze Pumpkin Spice Latte is wat mij betreft de real deal en kost maar een fractie van wat ze bij de bekende koffiezaak kosten. Win-win!


Dit heb je nodig voor 2 Homemade Pumpkin Spice Latte:

  • 300 gram witte suiker
  • 250 ml koud water
  • 1 kaneelstokje
  • 1 gram kruidenmix (1/3 kaneelpoeder, 1/3 gemberpoeder en 1/3 nootmuskaat)
  • 15 gram pompoen puree (klik hier om te lezen hoe je dat maakt)
  • 100 ml espresso
  • 300 ml melk naar keuze
  • Optioneel: slagroom en pumpkin spice (klik hier voor het recept)

Pompoen siroop maken

Het eerste dat je voor dit recept moet doen is pompoen siroop maken. Dat klinkt misschien moeilijk, maar is het niet, beloofd!

Doe de 300 gram witte suiker en 250 ml koud water in een steelpannetje. Breng dit langzaam aan de kook terwijl je blijft roeren tot alle suiker is opgelost. De vloeistof wordt perfect doorzichtig op het moment dat alle suiker opgelost is zoals je hieronder ziet.

Voeg vervolgens het kaneelstokje, 15 gram pompoenpuree en 1 gram kruidenmix van kaneel, gember en nootmuskaat toe. Dat is ongeveer 1/3 theelepel, maar dat hangt natuurlijk ook weer af van het formaat van je theelepels.

Roer alles goed door elkaar en laat het 5 minuten zachtjes koken.

Giet de hete pompoensiroop nu door een zeefje in een glazen potje en laat het afkoelen. Daarna kun je het in de koelkast bewaren.

(Ik weet nog niet precies hoe lang want dit is voor mij ook de eerste keer dat ik het maak. Zodra ik het weet zet ik het erbij.)


Pumpkin Spice Latte maken

Pumpkin Spice Latte maken

De melk kun je op 2 manieren verwarmen. Door het in een pannetje aan de kook te brengen of door het op te schuimen en te verwarmen met een melkopschuimer.

Lepel ongeveer 30 ml pompoen siroop in een groot glas. Schenk daar de warme melk op en voeg vervolgens 60 ml espresso toe. Mix alles door elkaar, top eventueel af met slagroom en een beetje pumpkin spice en je homemade Pumpkin Spice latte is klaar!


oktoberdots homemade pumpkin spice latte maken

29 September 2020
1 October 2020

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT