Homemade Pumpkin Spice Latte - Zelf maken - Oktoberdots

Homemade Pumpkin Spice Latte

Homemade Pumpkin Spice Latte, need I say more? Volgens mij is dit hét drankje waar iedereen elk jaar weer naar uit kijkt. De eerste aankondiging van de herfst (als je mijn blog niet meerekent natuurlijk, hier is het het hele jaar herfst). Maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om regelmatig een PSL te halen. Daarom vertel ik je graag hoe je ‘m zelf kunt maken!


Het vergt enige voorbereiding, maar het is het écht waard. Deze Pumpkin Spice Latte is wat mij betreft de real deal en kost maar een fractie van wat ze bij de bekende koffiezaak kosten. Win-win!

In dit recept verwijs ik naar pompoen simple syrup (klik hier om te lezen hoe je dat maakt) en pumpkin spice (klik hier voor mijn recept). Als je de tijd hebt zou ik altijd adviseren om zelf gemaakte puree en spice te gebruiken in plaats van uit een potje. De smaken hiervan zijn vaak veel beter.


Homemade Pumpkin Spice Latte

  • Pompoen Simple Syrup
  • Pumpkin Spice
  • 30 ml Pompoen Simple Syrup
  • 50 ml espresso
  • 200 ml plantaardige melk naar keuze
  • Slagroom (optioneel)
  1. Lepel ongeveer 30 ml pompoen simple syrup in een groot glas.
  2. Voeg vervolgens 50 ml espresso toe.
  3. De melk kun je op 2 manieren verwarmen. Door het in een pannetje aan de kook te brengen of door het op te schuimen en te verwarmen met een melkopschuimer.
  4. Top eventueel af met slagroom en een beetje pumpkin spice en je homemade Pumpkin Spice latte is klaar!
Drankjes
Amerikaans

De Pompoen Simple Syrup waarnaar ik verwijs in dit recept maakt kun je tot 3 maanden lang in de koelkast bewaren. Zorg dat je een potje hebt dat je goed kunt afsluiten.

Naast homemade Pumpkin Spice latte kun je deze siroop nog voor meer dingen gebruiken. Vervang gewone simple syrup in een cocktail bijvoorbeeld eens voor pumpkin spice syrup voor een kruidige twist.


oktoberdots homemade pumpkin spice latte maken

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Homemade Pumpkin Spice Latte
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.