• No Products in the Cart

Homemade Pumpkin Spice Latte

oktoberdots homemade pumpkin spice latte

Homemade Pumpkin Spice Latte, need I say more? Volgens mij is dit hét drankje waar iedereen elk jaar weer naar uit kijkt. De eerste aankondiging van de herfst (als je mijn blog niet meerekent natuurlijk, hier is het het hele jaar herfst). Maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om regelmatig een PSL te halen. Daarom vertel ik je graag hoe je ‘m zelf kunt maken!


Het vergt enige voorbereiding, maar het is het écht waard. Deze Pumpkin Spice Latte is wat mij betreft de real deal en kost maar een fractie van wat ze bij de bekende koffiezaak kosten. Win-win!

In dit recept verwijs ik naar pompoen puree (klik hier om te lezen hoe je dat maakt) en pumpkin spice (klik hier voor mijn recept). Als je de tijd hebt zou ik altijd adviseren om zelf gemaakte puree en spice te gebruiken in plaats van uit een potje. De smaken hiervan zijn vaak veel beter.


Recept: Homemade Pumpkin Spice Latte

Prep Time 10 min Cook Time 10 min Total Time 20 mins Servings: 2 Best Season: Fall

Ingrediënten

Homemade Pumpkin Spice Latte maken

Pompoen siroop maken

  1. Het eerste dat je voor dit recept moet doen is pompoen siroop maken. Dat klinkt misschien moeilijk, maar is het niet, beloofd!

  2. Doe de 300 gram witte suiker en 250 ml koud water in een steelpannetje. Breng dit langzaam aan de kook terwijl je blijft roeren tot alle suiker is opgelost. De vloeistof wordt perfect doorzichtig op het moment dat alle suiker opgelost is zoals je hieronder ziet.

  3. Voeg vervolgens het kaneelstokje, 15 gram pompoenpuree en 1 gram kruidenmix van kaneel, gember en nootmuskaat toe. Dat is ongeveer 1/3 theelepel, maar dat hangt natuurlijk ook weer af van het formaat van je theelepels.

  4. Roer alles goed door elkaar en laat het 5 minuten zachtjes koken.

  5. Giet de hete pompoensiroop nu door een zeefje in een glazen potje en laat het afkoelen. Daarna kun je het in de koelkast bewaren.

Pumpkin Spice Latte maken

  1. De melk kun je op 2 manieren verwarmen. Door het in een pannetje aan de kook te brengen of door het op te schuimen en te verwarmen met een melkopschuimer.

  2. Lepel ongeveer 30 ml pompoen siroop in een groot glas. Schenk daar de warme melk op en voeg vervolgens 60 ml espresso toe. Mix alles door elkaar, top eventueel af met slagroom en een beetje pumpkin spice en je homemade Pumpkin Spice latte is klaar!


Pumpkin Spice Latte maken

De pumpkin spice siroop die je in dit recept maakt kun je tot 3 maanden lang in de koelkast bewaren. Zorg dat je een potje hebt dat je goed kunt afsluiten.

Naast homemade Pumpkin Spice latte kun je deze siroop nog voor meer dingen gebruiken. Vervang gewone simple syrup in een cocktail bijvoorbeeld eens voor pumpkin spice syrup voor een kruidige twist.


oktoberdots homemade pumpkin spice latte maken

29 September 2020
1 October 2020

RELATED POSTS

Leave a Reply