• No Products in the Cart

Homemade Kerst Cadeautjes

Homemade-Christmas-Gifts-Oktoberdots-snacks

Deze blog is erg last-minute met slechts 3 dagen tot Kerst. Maar als je je kerstcadeaus nog niet hebt gekocht, je iets extra’s wilt geven of niet zoveel te besteden hebt, dan zijn deze homemade kerst cadeautjes perfect!


Ik besloot dit jaar mijn eigen kerstcadeaus te maken in plaats van ze te kopen. Echt feestelijk en je kunt zo creatief zijn als je zelf wilt (of kunt). Ik heb dit jaar 4 eetbare dingen gemaakt: Chocolademelk-lepels, Cranberry Jam, Shortbread Christmas Cookies en Witte Chocolade Fudge.


Chocolademelk-Lepels

Deze is het gemakkelijkst! Dit is wat ik deed om 14 chocolademelk-lepels te maken:

  • Ik heb ongeveer 800 gram chocolade gesmolten.
  • Plaatste mini-marshmallows op de bodem van een paar plastic shotglaasjes.
  • Goot er chocolade op tot aan de rand van de shotcups.
  • Wachtte tot ze bijna gestold waren en stopte er een tapas spies in.
  • Als ze volledig zijn uitgehard, knip je gewoon het plastic los en ben je klaar!

Cranberry Jam

Super feestelijk: maak je eigen cranberry jam! Lekker bij croissants, scones of gewoon op een toastje. Maar het is ook heerlijk bij verschillende soorten kaas of paté.

Klik hier voor het recept voor Cranberry Jam

Wanneer je veel jam maakt, zoals ik, raad ik aan om wat minder water te gebruiken of het wat langer op het vuur te laten staan.


Shortbread Christmas Cookies

Shortbread of zandkoekjes zijn een van mijn favoriete soorten koekjes. Ze zijn makkelijk te maken, je hebt niet veel ingrediënten nodig en je voegt er gemakkelijk verschillende smaken aan toe. Maar je kunt ook kleuren of spikkels toevoegen!

Klik hier voor het Christmas Shortbread Cookies recept


Witte Chocolade Fudge

Dit is zeker het moeilijkste recept van allemaal. En ik moet toegeven dat ik het niet helemaal goed heb gekregen bij mijn eerste poging. Maar de smaak is heerlijk en ik ga het zeker nog een keer proberen.

Klik hier voor het recept van Witte Chocolade Fudge

Een tip: wanneer je de fudge in de magnetron hebt bereid zolang het recept zegt dat het moet. Maar je suiker is nog niet volledig opgelost, zet het dan gewoon nog een minuutje terug in de magnetron en roer daarna goed. Doe het nog een keer en nog een keer totdat je de suikerkristallen niet meer kunt zien!


Dus dat is wat mijn familie dit jaar met Kerst heeft gekregen: Homemade kerst cadeautjes! Wat geef jij je partner / vrienden / familie?

12 december 2019

RELATED POSTS

Geef een reactie