• No Products in the Cart

Homemade Bramen Jam

In augustus heb ik jullie mijn dag laten bepalen via Instagram. Je kon steeds stemmen voor één van twee activiteiten en na een uur ging ik dan de activiteit doen waar het meeste op gestemd was. En naast het schoonmaken van m’n huis en een film kijken, was bramen plukken en homemade bramen jam maken één van de dingen die jullie me lieten doen!

Ik ging bramen plukken in het natuurpark achter ons huis, wat op zichzelf al een heerlijke activiteit was. Hou er wel rekening mee dat als je in het wild bramen gaat plukken je niet meer mee mag nemen dan een klein bakje voor persoonlijk gebruik. Complete emmers vullen is dus zeker niet toegestaan!

Één van de redenen daarvoor is dat veel dieren hetzelfde fruit lekker vinden als wij. Vaak kunnen zij op veel plaatsen bij het fruit waar wij, mensen, niet bij kunnen, maar als je ál het fruit uit een bos plukt dan hebben de dieren een probleem. Dus neem alsjeblieft gewoon mee wat je voor jezelf wil gebruiken en meer niet.

homemade bramen jam in pot

Klik hier voor het Homemade Blackberry Jam recept door Great British Chefs


Homemade jam maken is echt heel makkelijk! Je hebt alleen fruit, suiker, water en een pan met een dikke bodem nog. Zelfgemaakte jam is zo veel lekkerder dan die uit de winkel en het is ook nog eens super leuk om cadeau te doen!

De smaken in deze jam, en ik denk in alle homemade jam, zijn gewoon echt fantastisch. Veel jam en gelei uit de winkel smaakt vooral naar suiker, maar deze bramen jam smaakt écht naar bramen. Je proeft echt goed waar de jam van gemaakt is in plaats van alleen zoetigheid.

Er zit natuurlijk nog steeds genoeg suiker in deze jam. Maar dat is het dan ook, geen rare toevoegingen, alleen fruit en suiker. En als je je potjes steriliseert dan kun je de jam alsnog tot 6 maanden bewaren. Dat is toch veel leuker?

5 September 2019
12 September 2019

RELATED POSTS

Leave a Reply