• No Products in the Cart

Het tuinierseizoen

Een week geleden zaten we nog tot onze oren in de sneeuw en dit weekend wordt het gewoon bijna 20°C. Hoe bizar is dat? Maar met het tuinierseizoen dat 1 maart begint is dit wel het perfecte weekend om de tuin alvast klaar te maken voor dit jaar!


Net als vorig jaar ga ik ook dit jaar weer volop aan de slag met een moestuin. Ik heb niet super veel ruimte in de tuin, maar door alles optimaal te benutten hoop ik toch een heleboel groenten en fruit te kunnen verbouwen!

Dit weekend ben ik alvast aan de slag gegaan met het klaarmaken van de achtertuin. Oude planten eruit, alles lekker snoeien, dode bladeren weg (heel belangrijk want daar schuilen vaak slakken en rupsen onder) en natuurlijk nieuwe voeding in de bodem.


Laat het tuinierseizoen beginnen!

Hieronder zie je foto’s van verschillende hoeken van mijn achtertuin. Door de pijltjes op de foto’s te slepen zie je de voor en na foto’s. Best wel een flink verschil al zeg ik het zelf!


Kruidentuintje

Eerst de kruiden. Helaas hebben er goudhaantjes (of rozemarijnkevers) in mijn kruiden gezeten waardoor alles ontzettend aangevreten was. Daarom heb ik besloten alles helemaal terug te snoeien zodat het dit jaar fris opnieuw kan aangroeien!

De dorre plant die je hier ziet is overigens een frambozenstruik. Vorig jaar groeide hier niets aan, maar hopelijk dit jaar wel!


Grote moestuinbak

Vervolgens mijn grootste moestuin bak in de tuin. In het najaar had ik daar nog heel hoopvol veldsla geplant, maar onze tuin krijgt vanaf oktober helemaal geen zon meer, dus dat heeft nauwelijks wat gedaan. Het meeste heb ik weggegooid maar een deel heb ik overgeplant in rieten manden. Wie weet doet het nog wat en anders zorgt het in elk geval voor wat groen nu.

Ook heb ik de hele toplaag omgeschept met verse potgrond en Pokon biologische moestuin voeding. Zo zitten er straks weer genoeg voedingstoffen in de grond voor mijn nieuwe plantjes!

Rechts ga ik cherry pruimtomaten planten, die deden het vorig jaar heel erg goed en daarnaast komt de rucola. In de zwarte bakjes aan de schutting ga ik verschillende kruiden kweken.

Voor de grote border plaats ik allerlei plantenbakken met andere groenten. Dit jaar komen daar radijsjes, paprika, rabarber en erwten in te staan.


Bloementuin

Aan de andere kant van mijn tuin heb ik voornamelijk bloemen en vaste planten. Anders wordt het elke winter wel heel kaal in de tuin én de bloemen trekken extra veel bijen en hommels aan.

Rechts onderin zie je de bakken die ik gevuld heb met wat veldsla. Deze bakken kan ik ook makkelijk verplaatsen als er straks weer wat zon in onze tuin komt.

Helemaal op links staat een grote bramenstruik. Die heb ik vorig jaar pas geplant en toen kwamen er al wel een paar bramen aan maar niet super veel De plant is echt gigantisch gegroeid afgelopen zomer dus ik hoop dat we dit jaar veel meer bramen krijgen!

Recht achterin heb ik vorig jaar mijn bessenplant verwijderd. Daar zouden 4 verschillende bessen aan moeten groeien zonder doorns, maar helaas kreeg 1 soort de overhand en die had heel duidelijk wél doorns. Dus dit jaar komt daar een nieuwe bessenplant.


Helaas was na al dit gesnoei de groenbak vol, dus de voortuin moet nog even wachten tot die weer geleegd is. Maar ook daar heb ik allerlei plannen voor natuurlijk! Maar die deel ik de volgende keer met jullie.

19 February 2021
23 February 2021

RELATED POSTS

1 Comment

  1. Reply

    Laura

    20 February 2021

    Ohh echt zo fijn om te bekijken zo’n voor en na foto’s!
    Ik ga binnenkort ook weer beginnen in de tuin 😁

Leave a Reply

%d bloggers like this: