Herfstblad klei schaaltje - Trinket dish - Jewellery - Oktoberdots

Herfstblad klei schaaltje

Ik heb al lang niet meer met klei gewerkt, maar toen ik deze luchtdrogende klei tegenkwam heb ik hem meteen gekocht. Ondertussen ligt het al een jaar in mijn lades. Maar ik heb eindelijk besloten wat ik ermee ga doen! Ik ga een herfstblad van klei maken om mijn sieraden ‘s nachts op te zetten.


Meestal leg ik mijn ringen en andere sieraden gewoon op mijn nachtkastje. Maar nadat ik bang was dat ik een paar keer mijn trouwring was kwijtgeraakt, besloot ik dat ik een mooi sieradenschaaltje nodig had om alles op te zetten. En wat is er leuker dan ze zelf te maken?


Dit heb je nodig om je Autumn Herfstblad klei schaaltje te maken:

  • Herfstblad patronen
  • Klei (ik gebruikte luchtdrogende klei)
  • Een mes
  • Kommen of aluminiumfolie
  • Verf
  • Vernis

Let’s start!

Een GROTE tip voordat je begint: rol de klei NIET te dun uit!
Het is niet grappig als je alle moeite doet om deze schattige trinketschaaltjes te maken en na het drogen vallen ze allemaal uit elkaar. Geloof me, ik spreek uit ervaring..


Download de bladstencil die je wilt gebruiken:
Klik hier om de Kleine herfstbladeren te downloaden
Klik hier om de Medium herfstbladeren te downloaden
Klik hier om de Grote herfstbladeren te downloadenKnip de blaadjes van het sjabloon dat je wilt gebruiken. Ik knipte 3 middelgrote en een grote uit.Rol de klei uit tot je een glad, plat oppervlak hebt.
(Maak het niet te dun!! Dat heb ik gedaan en daarom zie je geen afgewerkt resultaat van het grote blad..)
En leg de bladvorm erop.Snijd de vorm van het blad voorzichtig in de klei en verwijder de overbodige klei. Verwijder het papierblad nog niet.Trek de lijnen van het blad over met een pen of iets anders met een afgeronde punt. Na het overtrekken kun je het papieren blad verwijderen.Strijk de ruwe randen glad met een beetje water en het topje van je vinger. Til het kleiblad voorzichtig van het oppervlak.Doe de kleiblad(eren) in een kom of maak een vorm van aluminiumfolie voor je blad. En laat ze drogen, volg de instructies van de klei die je gebruikt.

Als je het in de oven moet bakken, raad ik aan om de aluminiumfoliemethode te gebruiken, zodat de klei niet in je kom blijft steken.


Tijd om te schilderen!


Als je klei is opgedroogd, kun je de herfstbladeren uit de kom halen en beginnen met schilderen.

Ik gebruik super goedkope acrylverf. Ik zou geen waterverf aanraden omdat ze de klei weer zacht kunnen maken.De eerste verflaag zal waarschijnlijk zeer snel drogen omdat de klei poreus is en de meeste verf zal opzuigen. Je hebt ongeveer 2 of 3 lagen verf nodig om een mooie, egale kleur te krijgen.Ik besloot een beetje te experimenteren en gaf een van de bladeren gouden randen. Ik had geen goudverf, dus ik gebruikte nagellak en het werkte heel goed!Nadat de verf droog was, heb ik deze houtlak gebruikt om de herfstblad klei schaaltjes te vernissen. Je kunt ook andere soorten vernis gebruiken, maar deze vind ik prettig omdat hij niet superglanzend is en binnen 5 minuten droogt.

De vernis helpt ook om de verf te egaliseren, zodat je de kleine oneffenheden niet meer ziet.En dat is het! Je superleuke Herfstblad klei schaaltje(s) zijn klaar!


OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Heb je zelf een Herfstblad klei schaaltje gemaakt naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

1 Comment

  1. Hannah schreef:

    Wat een super leuk idee! Ze zijn heel mooi geworden, vooral de gouden en het gouden randje 🙂

Geef een reactie

Herfstblad klei schaaltje
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.