Herfst wegwijzer - Tuin decoratie voor de herfst - Oktoberdots

Herfst wegwijzer

We hebben dan in Nederland geen echte Autumn Fairs om te bezoeken, maar dat betekent niet dat je het gevoel van een herfst festival niet naar huis kunt halen. Deze herfst wegwijzer zorgt voor een gezellig herfstgevoel in je tuin of op je balkon. En het maken van deze wegwijzer is echt niet moeilijk.


Wie mij vorig jaar al volgde herkent de wegwijzer misschien wel. Dit was namelijk vorig jaar Halloween wegwijzer! Maar dit jaar wilde ik er wat gezelligers van maken. Daarom verwijzen de bordjes nu naar Apples, Corn Maze, Hayrides & Pumpkin Patch.

Ik hou ervan om dingen te hergebruiken. Zo hoef ik niks weg te gooien en ben ik ook geen fortuin kwijt aan knutsel materialen. Elk jaar geef ik verschillende decoraties voor herfst & Halloween een makeover zodat ze passen bij het gevoel dat ik dat jaar wil uitstralen. En het leuke is, ik heb dit jaar ook daadwerkelijk een pumpkin patch en appelboom in mijn tuin staan!

Hieronder leg ik je uit hoe je deze wegwijzerbordjes kunt maken zoals op het voorbeeld. Maar je kunt natuurlijk elke afmeting kiezen die jij wilt!


Dit heb je nodig voor de Herfst Wegwijzer DIY

 • 4 lange stukken hout van 10 cm hoog en 40 tot 65 cm breed
 • 1 lat of paal van 150 cm
 • Spijkers en/of schroeven
 • Verf in verschillende herfstkleuren
 • Kwasten
 • Optioneel: een printer en potloden
 • Optioneel: vernis

Wegwijzer bordjes maken

De vormen van de houten wegwijzer bordjes heb ik gewoon uit de losse pols getekend en uitgezaagd. Je kunt hier dus lekker zelf creatief mee zijn! En natuurlijk zijn de afmetingen ook helemaal zelf te bepalen. Dit zijn de lengtes van de verschillende planken van boven naar onder:

 • 45 cm
 • 65 cm
 • 60 cm
 • 40 cm

Bedenk in welke volgorde je de bordjes aan de paal wilt bevestigen en schilder deze. Het is handig om eerst de volgorde te bepalen zodat je de kleuren mooi kunt afwisselen.

Hergebruik je eerder geschilderd hout net als ik? Zorg dan voor een goed egale basis door de letters eraf te schuren of eventueel een donkerdere laag er overheen te schilderen.

Omdat ik mijn wegwijzer vorig jaar al heb gemaakt zitten mijn bordjes al aan de paal vast. Maar wanneer je een nieuwe maakt kun je het beste de bordjes eerst schilderen en daarna bevestigen.


Tekst op wegwijzer

Ik heb vooraf 4 verschillende teksten gemaakt en uitgeprint. Dit kun je zelf ook makkelijk doen in Word, het is wel een beetje spelen met de grootte. Wil je de exacte teksten die ik heb gebruikt?

Klik dan hier om de PDF te downloaden.

Ga met een potlood of krijtje aan de achterkant over je papier op de plaats waar de letters zitten. Gebruik een wit potlood voor donkere ondergronden en een standaard grijs potlood voor lichte/witte ondergronden. Leg daarna het papier op de plek waar de tekst moet komen en zet met twee plakbandjes vast.

Trek met een pen of ander hard, puntig object de tekst over. Duw hard zodat het potlood aan de achterkant een afdruk achterlaat op het hout.

Schilder de teksten nu netjes in met een dun kwastje. Wanneer alles goed droog is kun je je wegwijzer eventueel nog vernissen zodat deze extra lang mee gaat. Maar wanneer je er volgend jaar weer iets nieuws van wilt maken is dat niet nodig.


Plaats de Herfst Wegwijzer in de grond je tuin of in een grote stevige pot met herfstplantjes op je balkon voor een fantastisch gezellig herfst-festival-gevoel!

Oktoberdots herfst wegwijzer DIY

Heb jij nu ook een Herfst Wegwijzer gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots! Het zien van jullie creaties is mijn beste motivatie om meer leuke DIYs te maken.

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Herfst wegwijzer
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.