Herfst uitjes & Pompoen-fairs in Nederland - Oktoberdots

Herfst uitjes & Pompoen-fairs in Nederland

Wanneer het eindelijk niet zo warm meer is is de herfst het ideale moment om er lekker op uit te gaan. Naar buiten, de natuur in! Dus maakte ik een lijstje met de leukste herfst uitjes en pompoen-fairs in Nederland. Want naast dat er allerlei pompoenboerderijen te vinden zijn in Nederland, zijn er ook bedrijven die er écht een feestje van maken! Maar pompoenen zijn niet het enige leuke aan de herfst natuurlijk.


In de plakkerige, hete, benauwde zomer heb ik nooit zo veel zin om echt actieve dingen te doen buiten. Maar met de herfst in aantocht wordt het tijd voor leuke herfst uitjes! Van appels plukken tot maïsdoolhoven, en van speurtochten in het bos tot pompoenfestivals. Ik heb de leukste uitjes voor je op een rijtje gezet.


Ga appels (of peren) plukken

Oktoberdots zelf appels plukken in Nederland

Je eigen fruit plukken is zo ontzettend leuk! Veel beter dan gewoon een zak appels uit de supermarkt of van de groenteboer kopen. Ga naar een leuke boomgaard in de buurt en pluk daar een uurtje appels of peren om er vervolgens zelf de lekkerste creaties van te maken.

Om het extra makkelijk te maken heb ik een kaartje met allerlei plaatsen in Nederland (en een paar in België) waar je zelf appels kunt gaan plukken.


Verdwaal in een maïsdoolhof

Één van de dingen die ik eigenlijk elk jaar doe in de herfst is een maïsdoolhof bezoeken. Heerlijk een uurtje door het mais struinen, op zoek naar de uitgang. Veel maïsdoolhoven hebben ook een speurtocht verstopt in hun doolhof om het extra uitdagend te maken.

Let op: veel mais wordt in de laatste week van september al geoogst. Wacht dus niet te lang met je bezoekje!


Bezoek een pompoen-fair

Oktoberdots herfst uitjes en pompoen-fairs in Nederland

Lekker pompoenen halen bij de boer hoort natuurlijk echt bij de herfst, op mijn kaart met pompoenboerderijen en verkooppunten in Nederland kun je heel veel plaatsen vinden om pompoenen te kopen. Maar wist je dat er ook bedrijven zijn die een écht feestje rondom de pompoenen maken? In Nederland zijn er diverse pompoen-fairs en festivals te vinden, hieronder laat ik je er een aantal zien:

Pompoenfair bij Zorgboerderij van der Wijst
Derptweg 12
5476 VX Vorstenbosch

Meer info >

Pompoenfestival Natuurboerderij Hogeboom in Hasselt
Verkavelingsweg 4a
8061 PK

Meer info >

Pompoen plukdagen bij Groentenhof Poelen
Derdebaan 12
6561 KH Groesbeek

Meer info >

Pompoen Parade van kwekerij Bastin
Nieuwenhuysstraat 29
6336XV Aalbeek

Meer info >

Pompoen-plukdagen bij Charlotte’s Pompoenen
Watervlietseweg 15
4515 SC IJzendijke

Meer info >

De Oogst en Pompoenfair Camping de Kolibrie
De Groet 2
1749 VW Warmenhuizen

Meer info >

Pompoenfair Brielle
Turfkade
3231 AM Brielle

Meer info >

Pompoendagen door Kwekerij Het Akkertje
Frymerson 6077
Sint Odiliënberg

Meer info >

Diverse pompoen events in Kasterlee
Markt
2460 Kasterlee
België

Meer info over alle events >


Paddenstoelen speurtocht in het bos

Een wandeling in het bos is echt onmisbaar in de herfst wat mij betreft. Maar heb je er wel eens aan gedacht om een paddenstoelen speurtocht te doen tijdens het wandelen? Dat maakt het extra leuk om goed op zoek te gaan en de verschillende paddenstoelen te zoeken. Laat ze natuurlijk gewoon netjes staan, maar kruis ze af op je papier!

Als je op Google zoekt op “paddenstoelen speurtocht” kom je allerlei leuke printables tegen die je gratis of tegen een kleine vergoeding kunt gebruiken.

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

2 Comments

  1. Heidi schreef:

    Wat is deze super leuk.
    Hier in België vind je dat echt niet zo een pompoen boedrij.

    • Babet schreef:

      Ik ken er helaas ook alleen maar een paar aan de grens met Nederland, maar misschien als je op Facebook Marketplace kijkt dat je wel wat verkooppunten in Belgie kunt vinden!

Geef een reactie

Herfst uitjes & Pompoen-fairs in Nederland
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.