Halloween & Herfst Terrarium in een pompoen - Oktoberdots

Herfst Terrarium

Zodra ik deze grote, glazen pompoen zag staan bij de kringloopwinkel wist ik gewoon dat ik daar iets mee moest gaan maken. Natuurlijk is ie ook tof als snoeppot, maar eigenlijk kwam er meteen een idee in me op: Een herfst terrarium!


Een terrarium maken is natuurlijk niet heel moeilijk, maar ik wilde er graag een herfst-tintje aan geven aangezien ik mijn terrarium ging maken in een glazen pompoen. Eventjes wat onderzoek doen dus. Hieronder leg ik je precies uit wat ik heb gebruikt voor mijn herfst terrarium en hoe ik het opgebouwd heb.


Dit heb je nodig om een Herfst Terrarium te maken

  • Een pot of vaas (of awesome glazen pompoen)
  • Steentjes in de gewenste kleur
  • Mos!
  • Kleine plantjes naar keuze
  • Optioneel: potgrond
  • Optioneel: Herfstige of Halloween deco

Terrarium in een glazen pompoen

Allereerst heb je een glazen pot of vaas nodig, of natuurlijk een glazen pompoen zoals de mijne. Op Marktplaats zijn die regelmatig te vinden gelukkig, maar helaas weet ik niet waar je ze nieuw kunt kopen.

Maak je vaas goed schoon, droog en stofvrij. Het is erg lastig om er nog stofjes uit te halen als je plantjes er eenmaal in staan.

Hierna is het handig om eerst je mos te weken in een bakje met lauw water. Mos dat je in de winkel kunt kopen is vaak uitgedroogd en verkruimelt wanneer je het probeert te scheuren of verdelen in meerdere stukken. Door het even goed te weken wordt het weer lekker zacht en goed handelbaar.

Plaats een laag steentjes onderin je pot. Ik heb gekozen voor zwarte steentjes die je normaal in een vissenkom zou doen. Oranje of paars was ook leuk geweest, maar deze hadden ze helaas niet.

Als je wilt kunt je op de laag steentjes een laagje potgrond aanbrengen. Ik zelf heb dat niet gedaan omdat ik al meerdere plantjes in huis heb die het prima doen in alleen een laagje mos met af en toe wat voeding.

Bepaal nu waar je je plantjes wilt plaatsen. Zoals je op de foto kunt zien heb ik gekozen voor twee vrij lage plantjes in de kleuren groen & paars. Perfect voor een Halloween of Herfst terrarium als je het mij vraagt. Maar je kunt natuurlijk elk soort plantje gebruiken zolang ze er maar in passen.


Mos toevoegen & decoreren

Nu het mos weer mooi groen en zacht is heb ik dit in grove stukken gescheurd om het zo mooi mogelijk rond de planten te leggen en laten aansluiten. Het mos houdt meteen ook een deel vocht vast dat de planten kunnen gebruiken, onmisbaar wanneer je geen potgrond gebruikt.

Plaats vervolgens je Herfst of Halloween decoratie. Ik heb zelf kleine pompoentjes gemaakt, de uitleg daarvan vind je in deze blogpost: Fimo klei pompoentjes

Maar je kunt ook kant-en-klare decoratie kopen zoals kleine grafzerken, dode bomen of creepy wegwijzers. Vooral rond Halloween zijn dit soort producten bij allerlei winkels en tuincentra verkrijgbaar.

Het leuke aan de losse decoratie is ook dat je er regelmatig mee kunt wisselen. Zo kun je je terrarium bijvoorbeeld aankleden voor alle seizoenen of juist voor bepaalde feestdagen.


Het Halloween Terrarium Resultaat

Oktoberdots herfst terrarium

Heb je zelf een Herfst of Halloween terrarium gemaakt naar aanleiding van mijn blogpost? Tag me dan alsjeblieft in het resultaat op Instagram @Oktoberdots! Ik vind het altijd onwijs leuk om te zien wat jullie maken!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Herfst Terrarium
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.