Herfst Sangria met gingerbeer - Appelcider & Gemberbier - Oktoberdots

Herfst Sangria met gingerbeer

Op zoek naar het perfecte herfst-drankje voor een zonnige najaarsdag? Zoek niet verder! Alhoewel “Herfst Sangria met gingerbeer” misschien niet helemaal de juiste benaming is (er zit geen wijn in). Maar het is wel de beste beschrijving voor dit fantastische drankje.


Ik waarschuw je alvast: haal genoeg ingrediënten in huis. Want aan één kan van deze sangria heb je echt niet genoeg! Hij is fris maar toch kruidig, perfect voor de warme herfstdagen. Of alvast in de nazomer om het herfstgevoel te krijgen.

Door de kruidige gingerbeer te mengen met frisse appel cider krijg je de meest geweldige smakencombinatie. En ook al is het niet echt “sangria” aangezien er geen wijn in zit, de manier waarop dit drankje gemaakt wordt doet daar wel het meeste aan denken.

Daarnaast is het ook een heel licht alcoholisch drankje. Appel cider bevat meestal al maar 5% alcohol. Maar je verdunt het hier nog eens 50% door gingerbeer en bruisend water toe te voegen. Dus eigenlijk bevat 1 glas maar 2,5% alcohol!

Inmiddels kennen jullie me waarschijnlijk wel een beetje en weet je dat de meeste van mijn gerechten niet te moeilijk zijn. Dat geldt ook zeker voor deze.

oktoberdots Herfst Sangria cider ingredienten

oktoberdots Herfst Sangria

Herfst Sangria met gingerbeer

Yield: 6
Bereidingstijd: 10 minutes
Total Time: 10 minutes

Ingredients

 • 660 ml appel cider
 • 330 ml gingerbeer
 • 330 ml bruisend water
 • 2 g kaneelpoeder
 • 1 appel
 • 1 sinaasappel
 • Handje cranberries (vers of diepvries)
 • 2 steranijs

Instructions

 1. Snijd een halve appel in blokjes en verwijder het klokhuis. Snijd een halve sinaasappel in partjes. Doe de appel, sinaasappel en cranberries samen in een grote kan.
 2. Voeg de 2 gram kaneelpoeder toe (ongeveer 1 theelepel) en 2 hele steranijs.
 3. Giet er vervolgens 660 ml appel cider bij, 330 ml ginger beer, 330 ml bruisend water. Je kunt ook ginger ale gebruiken in plaats van ginger beer, maar aan gember bier zit een wat sterkere gember smaak die erg goed past in deze sangria.
 4. Roer alles goed elkaar en klaar is je Herfst Sangria!

Dat was weer een makkelijke toch? Zoals ik al zei, haal zeker genoeg ingrediënten in huis want deze sangria is heerlijk! En door de toevoeging van gemberbier en bruisend water bevat dit drankje helemaal niet zo veel alcohol. Dus je kunt er makkelijk meer van drinken.

oktoberdots herfst sangria appelcider maken

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

2 Comments

 1. Jamie schreef:

  Love dit! Ik ga dit zeker binnenkort ns proberen.

Geef een reactie

Herfst Sangria met gingerbeer
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
Skip to Recipe