Herfst Quote sierkussens maken - Flockfolie DIY - Oktoberdots

Herfst Quote sierkussens


Dit heb je nodig voor je Herfst Quote sierkussens


oktoberdots Herfst Quote sierkussens closeup

Quotes op sierkussens maken

Afhankelijk van de afmeting van je sierkussens kun je zelf het beste kijken hoe breed je je tekst wilt hebben. Mijn sierkussens zijn 45 cm en ik wilde de tekst niet te groot. Dus de breedte van een A4tje was ideaal.

Maak een (Word)bestand met de tekst die je op je Herfst Quote sierkussens wilt zetten. Of eken de tekst met de hand zodat je een design met jouw eigen handschrift maakt. Zet de tekst vervolgens in spiegelbeeld.

Wil je dezelfde sierkussens maken als in deze blogpost? Download dan de printable hieronder!

Klik hier om de Herfst Quote sierkussens printable te downloaden


Knip de tekst zo uit dat je een rand van ongeveer 0,5 tot 1cm rondom wit laat. Plaats de print in spiegelbeeld op de matte achterkant van de strijkfolie en plak deze rondom goed vast zodat de print nauwelijks kan verschuiven.

Tip! Wanneer je niet weet hoe je tekst in spiegelbeeld kunt printen kun je ook de tekst gewoon printen of tekenen. Trek de tekst over met een dikke zwarte stift zodat deze doordrukt op de achterkant. Plaats “goede kant” naar beneden op de achterkant van de flockfolie en nu heb je tekst in spiegelbeeld!


Flockfolie op kussenhoesjes strijken

Wanneer je een nieuwe kussenhoesjes gebruikt voor deze DIY moet je deze eerst wassen en drogen.

Strijk de kussenhoesjes goed glad en plaats de tekst waar je deze wilt hebben. Ik heb de tekst horizontaal geplaatst, maar ook diagonaal kan een leuk speels effect geven.

Je kunt de teksten plaatsen als: Happy Fall & Hello Pumpkin of als Hello Fall & Happy Pumpkin!

Plaats de letters met de transparante, glanzende transferfolie-kant naar boven op het kussenhoesje en plaats het strijkijzer er 20 tot 30 seconden op zonder stoom te gebruiken en zonder te bewegen. Strijk niet heter dan je sweater aan kan!

Afhankelijk van het formaat van de letters moet je dit op meerdere plaatsen doen zodat alle letters compleet vastgestreken zijn.

Nu kun je de doorzichtige transferlaag er voorzichtig af trekken.

Keer je kussenhoes binnenste buiten en strijk nu nog een keer over de plaats waar de tekst zit. Het is belangrijk dat je de kussenhoesjes vanaf nu altijd binnenstebuiten strijkt om te voorkomen dat je de letters los trekt.

En je zelfgemaakt Herfst Quote sierkussens zijn klaar!


Oktoberdots Herfst Quote sierkussens DIY

Heb je zelf Herfst Quote sierkussens gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots, ik vind het altijd zo tof om te zien wanneer je iets maakt van mijn blog!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Herfst Quote sierkussens
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.