Herfst & pompoen bieren in Nederland in 2021 - Oktoberdots

Herfst & pompoen bieren

Ben je op zoek naar de lekkerste herfst & pompoen bieren dit jaar? Net als vorig jaar zocht ik de lekkerste biertjes voor je uit voor dit najaar. En nee, het zijn niet alleen maar herfstbocks, die kent iedereen inmiddels wel. In deze blogpost vind je heerlijke, verrassende herfst biertjes!


Ik heb (helaas) nog niet alle bieren in deze blogpost kunnen proeven. Maar wél heb ik van elk van deze merken eerder bier gedronken. Dus ik verwacht dat deze herfst bieren net zo lekker zijn als de andere bieren die ze maken. Ik ga verder geen uitgebreid commentaar bij de bieren leveren. Smaak is super persoonlijk en ik ben ook zeker geen expert. Ik kan heel veel soorten bier waarderen, maar houd vooral rekening met je eigen smaak!

Deze lijst is uiteraard niet compleet. Wanneer ik de komende tijd meer toffe herfst & pompoen bieren tegenkom die in Nederland verkrijgbaar zijn zal ik ze aan deze lijst toevoegen.


Lowlander – Autumn I.P.A.

Dit zegt de Lowlander website over dit bier:

Een herfst vol smaak en vergeten fruit. De feestdagen kwamen vroeg dit jaar, want we zullen de smaken van de herfst zeker met lef en glorie vieren. Onze herfst I.P.A. met 6% alc. verheldert en kruidt die gezellige koele dagen doorgebracht in de open lucht of thuis. Met hints van sinaasappel en subtiel zoete pompoen, hebben we ons meest favoriete seizoen in een fles kunnen vangen. Over pompoen gesproken, we hebben besloten om de vergeten te gebruiken om een ​​onvergetelijke I.P.A. te creëren.

Klik hier om Lowlander Pompoen bier te bestellen >


Bird Brewery – Nognietnaar Huismus

Dit zegt de Bird Brewery website over dit bier:

Onze Nognietnaar Huismus is een fruitige, licht gebrande American Brown (6,4%) vol karamel-, noten- en koffietonen. Het kastanjekleurige bier heeft een volle body. Maar blijft door zijn hopbitters en fruitige tonen heerlijk fris. Een topper waardoor je beslist nog niet naar huis gaat.

Klik hier om Bird Brewery herfst bier te bestellen >


Gebrouwen door Vrouwen – Pumpkin Party

Dit zegt de Gebrouwen door Vrouwen website over dit bier:

Trick or treat! Pumpkin Party is een oranjekleurig pompoenbier gebrouwen met gepureerde pompoen, kaneel en nootmuskaat. Het is een pumpkin ale met 6,9% alcohol. Zo wordt de herfst toch nog een feestje 🙂

Klik hier om Gebrouwen Door Vrouwen pompoen bier te bestellen >


Epe Biercollectief – Papoen

Dit zegt de Epe Biercollectief website over dit bier:

Zoals we in Nederland de traditie kennen van bockbier. Zo kent elke brouwerij in de USA een pumpkin ale passend bij Halloween!

Afgelopen zomers stonden er naast het hopveld een aantal pompoenplanten, ze vroegen er gewoon om…
In oktober 2013 is samen met brouwerij Hommeles een proefbrouw gemaakt. Het is een verrassend lekker bier geworden, dus maken we elk jaar vers pompoenbier.


Let op: dit biertje is moeilijker/niet online te verkrijgen maar wordt nog regelmatig toegevoegd op Untappd. Dus ik ga er vanuit dat het op meerdere plaatsen verkrijgbaar is.


Uiltje Brewery – Apfelstrudel Doppelbock

Dit zegt de Uiltje Brewery website over dit bier:

Een dubbel bockbier op basis van Apfelstrudel zit boordevol smaak. Allerlei magische smaken die je in vervoering brengen na het drinken van de Apfelstrudel Doppelbock. Hints van kaneel en vanille, appels en rozijnen en vele andere sterke en zoete smaken maken deze dubbelbock absoluut betoverend!

De Apfelstrudel Doppelbock is een zoet en sterk vloeibaar sprookje. Het ABV percentage van 11% geeft je een magische “kick in the face” terwijl je langzaam wegdroomt en denkt aan de heuvelachtige hellingen van Zuid-Duitsland.

Klik hier om het Uiltje Brewery herfst bier te bestellen >


Central Waters – Wendy Coffee Pumpkin Milkshake IPA

Dit zegt de Extreme Beers website over dit bier:

Dit is een uniek brouwsel, gewaagd maar zeer goed gelukt. Misschien zijn de meningen hierover verdeeld, maar de pompoenkruiden, de koffie en de citrus tonen zijn mooi in balans zonder overweldigend te zijn.

Klik hier om Central Waters pompoen bier te bestellen >


Wil je meer verschillende herfst bieren ontdekken? Dan is mijn Herfst bierproeverij blogpost van vorig jaar misschien wel iets voor je. Klik hier om die te lezen.


Heb jij nog een tip voor fantastisch (origineel) herfst of pompoen bier dat in Nederland verkrijgbaar is?
(Dus geen herfstbocks). Laat het dan vooral weten in een comment hieronder. Zo kunnen we deze lijst samen zo compleet mogelijk maken!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Herfst & pompoen bieren
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.