Herfst pizza met prei & pompoen - Oktoberdots

Herfst pizza met prei & pompoen

Eigenlijk wilde ik me wat minder gaan focussen op het delen van recepten. Er zijn al zo veel lekkere herfst recepten te vinden dat het steeds moeilijker wordt om originele dingen te bedenken. En laten we eerlijk zijn, ik ben nou eenmaal geen kok. Maar gisteren maakte ik zo’n onwijs lekkere herfst pizza met prei & pompoen dat ik het recept gewoon echt MOET delen!


Eigenlijk wilde ik een ander herfst pizza recept maken. Maar blijkbaar had ik niet goed ingeslagen en had ik een aantal ingredienten niet. Gelukkig is mijn koelkast altijd goed gevuld rond deze tijd van het jaar, dus met een paar aanpassingen kon ik alsnog een heerlijke pizza maken. Alleen onstond toen weer het probleem dat ik het recept niet met jullie kon delen omdat het nog niet bestond!

Dus zo zit ik hier op zondagmiddag toch weer een herfst receptje voor jullie uit te typen haha. Het kan soms gek lopen. Maar goed, herfst pizza met prei & pompoen dus, komt ie!


Oktoberdots Herfst pizza met prei & pompoen recept

Herfst pizza met prei & pompoen

Yield: 2
Bereidingstijd: 30 minutes
Baktijd: 20 minutes
Total Time: 50 minutes

Ingredients

 • Kant-en-klaar pizzadeeg
 • 1 hokkaido pompoen
 • 125 gram prei
 • 125 ml creme fraiche
 • 2 grote uien
 • 1 eetlepel rietsuiker
 • 200 gram gorgonzola
 • Olijfolie
 • Peper & zout

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
 2. Snijd de hokkaido pompoen doormidden. Schil 1 helft, verwijder de pitten en snijd de pompoen in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.
 3. Meng in een kom met een scheut olijfolie en peper en zout.
 4. Spreid op een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
 5. Snijd ondertussen de 2 uien doormidden, verwijder de buitenste laag en snijd de uien in dunne plakjes.
 6. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ui 5 minuutjes op middenhoog vuur.
 7. Voeg 1 eetlepel rietsuiker toe, roer goed door en laat 15 minuten langzaam karameliseren terwijl je af en toe roert.
 8. Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat en bestrijk met zo veel creme fraiche als je zelf lekker vindt.
 9. Bestrooi rijkelijk met peper en zout.
 10. Wanneer de pompoen blokjes 20 minuten geroosterd zijn in de oven haal je deze eruit.
 11. Verhoog de oventemperatuur naar 220 °C.
 12. Verdeel de geroosterde pompoenblokjes, de gekarameliseerde ui en 125 gram prei over de pizza.
 13. Als laatst verdeel je er 200 gram gorgonzola over.
 14. Bak de pizza 20 minuten in de oven (of zo lang als op de verpakking van het pizzadeeg staat) en je herfst pizza met pompoen & prei is klaar!

Herfst pizza met prei & pompoen en…

Ben je geen fan van gorgonzola? Dat kan ik me voorstellen. Gelukkig is de kaas in deze pizza heel makkelijk te vervangen! Ga bijvoorbeeld voor geitenkaas of feta als je houdt van een frisse twist en een sterke smaak. Wil je het liever iets subtieler? Dan kun je kiezen voor verse of geraspte mozzarella. Laat de kaas goed uitlekken wanneer je kiest voor verse mozzarella om een natte pizza met een slappe bodem te voorkomen. Hou je helemaal niet van kaas? Dan denk ik dat deze pizza zelfs zonder kaas erg lekker is. Je kunt overwegen om wat extra kruiden zoals tijm toe te voegen.

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Herfst pizza met prei & pompoen
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
Skip to Recipe