• No Products in the Cart

Herfst mimosas

oktoberdots herfst mimosas met pompoen

Wie mij kent weet dat ik gék ben op mimosas. Er gaat sowieso geen feestdag, verjaardag of vakantie voorbij zonder dat ik op z’n minst één mimosa drink. Daarom vond ik het tijd om eens herfst mimosas met pompoen te maken. En lekker dat die is!


Een herfst mimosa maken is gelukkig heel makkelijk. En het resultaat is fantastisch! Zeker met een randje kaneelsuiker om je glas voor een extra feestelijk effect.


Dit heb je nodig voor 6 Herfst mimosas:


Maak eerst het suikerrandje aan je glas zodat dit tijd heeft om een beetje uit te harden. Meng suiker en kaneel door elkaar op een bord met een randje of een ondiepe kom. Dip de rand van je glas in appelsap (citroensap werkt ook maar is niet zo lekker met kaneel) en daarna in de kaneelsuiker.

Vervolgens is het “recept” voor dit fantastische herfstdrankje heel simpel. Je vult een (wijn) glas met 1/3 pumpkin juice en voegt daar vervolgens 2/3 prosecco aan toe.

Pas wel goed op! Waarschijnlijk schuimt de prosecco bij de eerste scheut echt heel erg, dus giet het er in kleine beetjes bij zodat er niets van je drankje verloren gaat.


Ik weet zeker dat deze mimosas met pompoen en prosecco dit seizoen nog vaak bij ons op tafel komen. En terwijl ik deze herfst mimosas maakte kreeg ik al meteen allerlei ideeën voor andere varianten, dus als je jullie het leuk vinden dan deel ik over een tijdje een ander mimosa recept.


Mocht je dit op en top herfstige drankje gaan proberen dan vind ik het super leuk als je me laat weten wat je er van vond! Laat een comment achter hier onder het blog of stuur me een berichtje op Instagram: @Oktoberdots


10 October 2020

RELATED POSTS

Leave a Reply